reklama 11B

Byro trvá na postoji FEI vůči novému seriálu GCL

Global Champions League je novým formátem soutěže družstev, jež by se měla rozběhnout v roce 2016. Mezinárodní jezdecké federace však formát nechce povolit. Ve věci rozhodoval už i belgický úřad pro ochranu hospodářské soutěže…
12.11.2015 10:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Prezident FEI Ingmar de Vos a generální sekretář Sabrina Zeender při jednání Byra FEI v Portoriku. Foto: FEI

Autorem myšlenky nového formátu týmové soutěže je Jan Tops, hlavní organizátor Longines Global Champions Tour (LGCT), a Global Champions League (GCL) by měla probíhat paralelně právě s okruhem LGCT 2016. 
 
FEI však týmovou soutěž nechce povolit, ačkoliv princip bude odlišný od Poháru národů, který je prozatím jedinou ucelenou celosvětovou sérií týmových soutěží. Dle pravidel FEI hrozí tresty jezdcům a oficiálům, kteří by se na neschválené túře GCL podíleli. Ovšem belgický úřad pro ochranu hospodářské soutěže rozhodl, že do řádného vyšetření věci není možné účastníky sankcionovat, o čemž jsme informovali v červenci letošního roku.
 
Byro FEI projednávalo celou věc v rámci Generálního zasedání FEI, které probíhá od 10. do 13. listopadu v Portoriku a došlo k názoru, že postoj FEI k soutěži GCL je správný. FEI již podala žádost na úřad pro ochranu hospodářské soutěže, aby své rozhodnutí zrušil. Navíc se domnívají, že takové rozhodnutí platí pouze pro Belgii
 
Situace je nastíněná ve zprávě ze zasedání Byra FEI – celá zpráva ZDE. Vzhledem k tomu, že se blíží přelom roku a GCL má začít v roce 2016, přičemž pořadatel po rozhodnutí úřadu na ochranu hospodářské soutěže vyhlásil, že nové týmové lize nic nebrání, bude zajímavé sledovat, jak tato už spíše právní, než sportovní kauza dopadne. 
 
Zdroj: www.fei.org
 
 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE