reklama 11A

Němci postaví do Poháru v Cáchách svou extratřídu

Blíží se jezdecký festival CHIO v Cáchách 2016. Jeho součástí jsou také závody nejvyšší kategorie CSIO5*, při kterých se jede Pohár národů. Přestože soutěž nepatří do bodované série, je natolik prestižní, že přitahuje světovou parkurovou elitu.
18.06.2016 11:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Daniel Deusser vyhrál s Cornet d´Amour v roce 2014 finále Světového poháru. Foto: FEI

 

Letošní CSIO5* se bude konat v Cáchách ve dnech 12. – 17. července. Program přinese Mercedes-Benz Nations Cup netradičněve čtvrtek 14. července. Dalším vrcholem bude nedělní Rolex Grand Prix, která je součástí takzvaného Rolex Grand Slamu, který v roce 2015 získal svou spanilou jízdou Scott Brash. 
 
Domácí šéftrenér parkurového áčkového kádru Otto Becker poskytl rozhovor k blížícímu se mítinku a šancích jeho jezdců. Pro Cáchy letos totiž extrémně silnou a zkušenou sestavu: Christian Ahlmann, Ludger Beerbaum, Daniel Deusser, Marcus Ehning a Meredith Michaels-Beerbaum.
 
Vaši jezdci jsou poslední dobou neuvěřitelně úspěšní. Jaké máte očekávání pro letošní Cáchy?
 
Oni nejsou jen úspěšní, oni jsou především ve svých výkonech velmi stabilní. Samozřejmě, že doufám, že v tom budeme pokračovat, ale musíme být maximálně koncentrovaní.
 
jste dosáhl mnoha cílů. PN v Cáchách vám chybí, hlodá vás to?
 
Jistě, že bych chtěl vyhrát pohár v Cáchách jako trenér, na to se není třeba ptát. Ale nenechávám se dostat pod tlak, když chci čehokoliv dosáhnout. Podívejte se třeba na Roba Ehrense, který je trenérem nizozemského týmu mnohem déle, než u toho německého, a pořád nevyhrál se svými jezdci domácí PN v Rotterdamu.
 
Vybral jste pětici jezdců pro Cáchy velmi časně, proč?
 
Těchto pět jezdců bude tvořit tým i pro olympiádu v Riu. Tato včasná nominace by měla zajistit klidné plánování a přípravy pro nás, pro jezdce a koně. Už nyní můžeme společně naplánovat cestu do Brazílie každému z jezdců.
 
Jste spojený s CHIO mnoho let. Co ho podle vás dělá tak výjimečným?
 
Pokaždé, když přijíždím do Cách, cítím se tak trochu, jako bych se vracel domů. Navzdory velikosti této obří akce, je to domácké, léta jsou tu stejní lidé. A CHIO se stále rozvíjí, je to kombinace profesionality, managementu a atmosféry. Navíc i přes všechny doprovodné akce sport je tam vždy středem pozornosti. Přidejme k tomu výbornou vybavenost. Když pak vstoupíme do nabitého hlavního stadionu při Mercedes-Benz Poháru národů, mám husí kůži.
 
Zdroj: web CHIO Cáchy



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE