reklama 11D

Brash se pokusí vybojovat parkurový Grand Slam

Pětidenní závody špičkové úrovně začínají ve středu 9. září v kanadském Calgary – Spruce Meadows. Jedná se o třetí a poslední zastávku prestižního parkurového Rolex Grand Slamu. O triumf v podobě prémie 1 milionu EUR se pokusí Scott Brash.
09.09.2015 12:05  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Scott Brash vyhrál GP Geneva a GP Aachen (na obrázku) a šanci získat Grand Slam. Foto: www.chioaachen.de
 
Jubilejní 40. ročník vysoce dotovaného závodu (2,8 milionu kanadských dolarů) ve Spruce Meadow je výjimečný také tím, že britský jezdec Scott Brash se pokusí vybojovat extra prémii milion eur, která připadne jezdci, jenž dokáže vyhrát všechna tři kola. 
 
Nicméně nejlepší jezdce světa čeká od středy 9. září dlouhá cesta až do nedělního finále. Čtyřicet kvalifikovaných dvojic postoupí do Grand Prix s lákadlem 1,5 milionu kanadských dolarů ve výhrách, vítězi z nich připadne třetina
 
Pokud se Scottu Brashovi podaří Grand Prix vyhrát a doplní tak Grand Slam o třetí vítězství (vyhrál letos GP Geneva a GP Aachen), obdrží speciální prémii ve výši jednoho milionu eur ještě k regulérní výhře v soutěži, což se ještě nikomu v historii nepodařilo! Jako většina jeho soupeřů musí se však také Brash nejprve kvalifikovat do finále. Jen pár jich má místo v Grand Prix jisté: loňský vítěz domácí ikona Ian Millar, olympijský vítěz Švýcar Steve Geurdat nebo vítěz panamerických her 2015 McLain Ward (USA). 
 
Zbývající jezdci mají možnost od středy do soboty dostat se na startovní listinu nedělního vrcholu. Každý den jsou dvě kvalifikační soutěže, takže celkem mají příležitost osmkrát. V sobotu je na program Pohár národů, který bude poslední možností se do Grand Prix probojovat. Scott Brash nebude závodit v barvách Británie v soutěži družstev, ale jako jednotlivec  v „Masters.“, to mu ovšem v možnosti postoupit do Grand Prix nijak nebrání. V Grand Prix čelí výzvě každý jezdec sám za sebe a musí ze sebe vydat to nejlepší, aby dokončil dvoukolovou soutěž bez chyb. Jen nejlepších dvanáct se dostane do rozhodujícího parkuru v „CP International“, kterou sponzoruje Rolex a pak už je sen o velkém vítězství na dosah! Legendou se mezi nejlepšími z nejlepších může stát Scott Brash! 
 
  



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }