reklama 11D

Scott Brash vítězem Rolex Grand Prix Cáchy 2015

Fantastická atmosféra, fantastický sport a fantastické vítězství: britský jezdec Scott Brash, číslo jedna na světovém žebříčku, si dojel s jeho stájovou jedničkou valachem Hello Sanctos pro výhru v Rolex Grand Prix na jezdeckém festivalu v Cáchách.
31.05.2015 22:43  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Rolex Grand Prix v Cáchách vyhrál Scott Brash. Foto: www.chioaachen.de

Tři čistá kola a nejlepší čas v rozeskakování (48,04 sekund) – to byly ingredience k fenomenálnímu vítězství v nervy drásajícím finále. Brashovi přinesla výhra dvojí radost, jeho tažení Rolex Grand Slamem pokračuje. Brash  tak šanci získat k výhrám navíc také bonus jednoho milionu eur. Pokud odstartuje v Kanadě ve Spruce Meadows v září, tak zajištěný bonus ve výši půl milionu eur
 
Dav čítající téměř 40.000 diváků sledoval soutěž se zatajeným dechem do poslední sekundy. Scott Brash totiž nastupoval do rozeskakování jako poslední. Vypadalo to, že si vzal k srdci radu stavitele. Frank Rottenberger před rozeskakováním řekl, že kdo si v rozeskakováním nepůjde tvrdě za svým, mohl rovnou zůstat doma. Pro třináctiletého valacha Hello Sanctos, který je známý pro svou rychlost to nebyl žádný problém. I přesto, že v loňském roce jeho devětadvacetiletý jezdec vtipkoval, že tento kůň asi nemá Cáchy rád, letos to vypadalo, že Hello Sanctos změnil názor. „Ano, je to šílené, Hello Sanctos skákal dnes fantasticky, řekl Brash. Nebyl ale ohromen jen svým prvenstvím, „můžu vážně z hloubi srdce říct, že diváci v Cáchách jsou nejlepší“
 
Daniel Deusser prožil při Grand Prix radost i zklamání. Třiatřicetiletý německý skokan byl totiž prvním, kdo přešel kurz rozeskakování bez chyb a do posledních okamžiků si držel naději na výhru. Sen se ale rozplynul v momentu, když Brash překonal bezchybně poslední překážku. Stejně jako Brash i Deusser s valachem Cornet D´Amour měl za sebou tři čistá kola, nicméně čas 48,04 ho odsunul na druhé místo. „Jsem šťastný za moje dnešní jízdy, druhé místo je skvělý výsledek. A když si vezmu, co Scott Brash předvádí poslední měsíce, jaká vítězství slaví, bylo téměř jasné, že mě porazí“, řekl Deusser.
 
Třetí místo putuje za Francouzem Simonem Delestrem na Ran des Hayettes. Tato dvojice zajela také tři čistá kola, ale s časem 49,27 byli o více než sekundu pomalejší než Deusser. „Dali jsme do toho to nejlepší, s výsledkem jsem spokojený“, řekl třiatřicetiletý francouzský jezdec.
V Rolex Grand Prix Cáchy, před téměř vyprodanými tribunami hlavního stadionu závodilo v neděli odpoledne 40 nejlepších parkurových jezdců světa. Do druhého kola postupovalo 18 dvojic a 7 jich pak v rozeskakování bojovalo o vítězství v jedné z nejtěžších soutěží na světě.
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }