reklama 11B

Drezurní ME 2017 se světovou jedničkou na startu

Švédský Göteborg se stane v týdnu s číslem 34 evropským městem jezdectví. Odehraje se tam kontinentální mistrovství ve čtyřech disciplínách. Drezurní soutěže odstartují v úterý 22. srpna a v roli favorita se představí světová jednička.
20.08.2017 11:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Isabell Werth s Weihegold OLD tvoří dlouhodobě nejlepší dvojici v žebříčku FEI. Foto: FEI / Stefan Lafrentz

V Göteborgu se bude od 21. do 27. srpna závodit o tituly mistrů Evropy postupně ve čtyřech jezdeckých disciplínách. Po paradrezuře, která šampionát otvírá, přijde na řadu drezura, jejíž první kolo je na programu v úterý 22. srpna. 
 
Na úvod se jede úloha Grand Prix, startovní pole je rozdělené do dvou skupin. V úterý odstartuje pouze první polovina, druhá se představí o den později. Po čtvrteční pauze se v pátek bude závodit v Grand Prix Special, po níž bude rozdána první sada medailí. O druhé bude rozhodnuto v sobotu 26. srpna po volných jízdách. 
 
Obhájkyně dvou zlatých medailí z roku 2015 z Cách Charlotte Dijardin (GBR) na startu bude chybět, její nejlepší kůň Valegro již ukončil kariéru. V týmu však nastoupí mimo jiné britský špičkový jezdec, a to Carl Hester s Nip Tuckem. 
 
Stříbrná byla před dvěma lety Němka Kristina Bröoring-Sprehe s hřebcem Desperados, avšak ani ta v soupisce své země není. A do třetice chybí i bronzoví medailisté z roku 2015 Hans Peter Minderhoud (NED) a Beatriz Ferrer-Salat (ESP).
 
Dveře k titulům jsou tedy otevřené pro jezdce, kteří v Cáchách na medaile pro jednotlivce nedosáhli. Horkou favoritkou je Isabell Werth (GER), která dlouhodobě vede světový žebříček s klisnou Weihegold OLD. 
 
Celkem je na seznamu startujících 68 dvojic z 20 zemí. V soutěži týmů budou zlato hájit Nizozemci. Úřadujícími vicemistry jsou členové družstva Velké Británie, a třetí dojeli v roce 2015 Němci.
 

Web ME Göteborg najdete v tomto odkazu 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE