reklama 11A

Špička světového drezurního žebříčku patří Němkám

Po nejnovější aktualizaci světového žebříčku drezurních dvojic k 1. květnu patří nejvyšší příčky jezdkyním Německa. Na prvním místě je už několik měsíců Isabell Werth s klisnou Weihegold OLD, a také druhé a třetí místo drží Němky.
06.05.2017 09:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Američanka Laura Graves je s koněm Verdades na žebříčku FEI čtvrtá je za třemi německými dvojicemi. Foto: FEI / Cara Grimshaw

Po započítání bodů za závody konané v dubnu zveřejnila Mezinárodní jezdecká federace FEI žebříček nejlepších drezurních dvojic světa. První místo stále patří Isabell Werth s klisnou Weihegold OLD. Ta je navíc ještě s dalším svým koněm Emiliem šestá. 
 
Na pozici číslo dvě a tři jsou další německé dvojice. Druhá je Kristina Bröring-Sprehe s Desperadem a třetí je Dorothee Schneider a Showtime. Další z německých reprezentantů Sönke Rothenberger a kůň Cosmo jsou osmí. Němci tak dominují světové drezurní TOP10. 
 
Sestavu doplňuje čtvrtá Američanka Laura Graves a Verdades - dvojice, které se vydařilo finále SP 2016/2017, v kterém získala stříbro. O jednu příčku za ní je britský jezdec Carl Hester s Nip Tuckem. 
 
Španěl Severo Jesus Jurado Lopez a Lorenzo jsou na sedmé příčce, pozici číslo devět má Inessa Merkulova (RUS) s Mistrem X. Desítku uzavírá Steffen Peters s konem Legolas.
 
 
 
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE