reklama 11C

Ahlmann dvojnásobným vítězem při GCT Berlín

Po té, co německý jezdec Christian Ahlmann zvítězil v sobotní Grand Prix, přidal další prvenství i v nedělní nejvyšší soutěži Global Champions Tour v Berlíně. Na překážkách vysokých 150 cm sedlal tentokrát hřebce Colorita…
30.07.2017 21:36  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto: LGCT / Stefano Grasso

Sluncem zalitá aréna v samotném srdci Německa byla v neděli 30. července dějištěm soutěže s výškou překážek 150 cm.

Pro druhé vítězství v rámci jedenácté zastávky Global Champions Tour v Berlíně si dojel Christian Ahlmann, který dokončil základní kolo i rozeskakování bezchybně v sedle hřebce Colorita.

Jednou z nejnáročnějších překážek pro jezdce byla na parkuru z dílny Franka Rothenbergera mohutná zeď, která se stala osudnou například pro Nicolu Philippaerts (BEL)

O vítězi rozhodl čas, protože z desetičlenné listiny rozeskakování čtyři jezdci dokázali překonat parkur bez zatížení trestných bodů.

Jako první se zopakovat čistý výsledek ze základního kola podařilo v rozeskakování italskému jezdci Albertovi Zorzimu v sedle koně Contanga 3, který nastavil časový limit pro vítěze na méně jak 40.17 vteřin. Stejného výsledku se podařilo dosáhnout i Harriemu Smoldersovi (NED) spolu s Capital Colnardo či Evelině Tovek (SWE) a Castelo 194. Ani jeden z jezdců však nedokázali překonat čas italského reprezentanta.

Až Christian Ahlmann v sedle Colorita ukázal, že umí pospíchat a projel cílovou časomírou za 38.98 vtěřin a zároveň bez jediného trestného bodu.

O další vteřinu rychleji překonal vítězný čas britský jezdec Ben Maher, kterému však ve vítězství spolu s Tic Tac zabránila jedna chyba. Stejný osud potkal také Američanku Jessicu Springsteen v sedle Davendy S nebo belgického reprezentantka Pietera Devose a Apart, kteří taktéž dokázal pokořit elitní čas německé dvojice, avšak se zatížením čtyřech trestných bodů.

Další příležitost pro boj o důležité body v rámci Global Champions Tour budou mít jezdci při již dvanácté zastávce 4. – 6. srpna v Londýně.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE