reklama 11C

Ahlmann potěšil domácí diváky v GP při GCT Berlín

Německý jezdec Christian Ahlmann ovládl v sobotu 29. července před domácím publikem jedenáctou Grand Prix v rámci Longines Global Champions Tour, která se konala v Berlíně. Navíc druhou příčku získala německá jezdkyně Simone Blum…
30.07.2017 08:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Christian Ahlmann na Codex One při dekorování GP Berlín. Foto: GCT / Stefano Grasso
 
Grand Prix s překážkami do 160 cm ovládl k radosti německých diváků Christian Ahlmann na Codex One. Ten prošel bezchybně základní kolo a později projel cílem rozeskakování, v němž také nechyboval, v nejlepším čase 40,56 sekundy. 
 
„Jsem opravdu hrozně šťastný, posunul jsem se na žebříčku. Jako Němec jsem také velmi šťastný, že máme takový mítink doma a můžeme závodit s podporou domácího publika. Codex One skákal dnes skvěle, je to teprve jeho třetí start po pauze, ale on je obrovský talent. Věděl jsem, že Simone má rychlého koně, a že musím také riskovat“, podělil se o své dojmy Ahlmann, který po berlínském kole postoupil na 3. místo v bodování GCT. 
 
Na druhém místě dojela Němka Simone Blum s koněm DSP Alice. Ta nemá v této úrovni příliš zkušeností, a přesto ve špičkové konkurenci udržela nervy na uzdě a v rozeskakování také nechybovala. Blum tento výsledek považuje za dosavadní vrchol kariéry a v rozhovoru jej označila za neuvěřitelný. Nicméně jezdkyně vyhrála letošní mistrovství Německa, takže její hvězda zřejmě stoupá. 
 
„Rok 2017 je pro mě úžasný. Vyhrála jsem mistrovství Německa, což už byl pro mě obrovský úspěch, ale to že jsem mohla přijet sem a nakonec jsem druhá v GP, je neuvěřitelné,“ uvedla Simone Blum.
 
Třetí příčku obsadil nizozemský reprezentant Leopold van Asten na VDL Groep Beauty, který v rozeskakování, kam se probojovaly pouze tři dvojice, shodil dvě překážky. 
 
Ve vedení žebříčku je stále Harrie Smolders (NED), který má 252 bodů, druhý je Alberto Zorzi (ITA) s 221 body a třetí je vítěz GP v Berlíně Christian Ahlmann, jenž za Italem zaostává pouze o bod.
 

Více informací najdete na webu GCT ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE