reklama 11B

88. Karlovarská dvojnásobná míle již za pár dní

Vrcholem druhého dostihového odpoledne na karlovarském závodišti HIPODROM HOLOUBEK s.r.o. bude v neděli 19. června 2016 jedna z místních specialit, kterou je 88. Karlovarská dvojnásobná míle (II. kat., 3200 metrů). Přinášíme podrobnosti o programu...
15.06.2016 09:41  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Málokterý z dostihů konaných v největších českých lázních se může pyšnit tak dlouhou a bohatou historií, jako proslulá Karlovarská dvojnásobná míle. Poprvé se uskutečnila v roce 1928, tedy necelých 30 let po slavnostním otevření závodiště. Její konání znemožnilo pouze válečné období a několik málo dalších výjimek. Společně s podzimní pražskou Cenou prezidenta je jediným tuzemským testem nejvyšší kategorie určeným ultra vytrvalcům
 
Do startovních boxů hlavního dostihu zamíří dvanáct účastníků. Polovinu tvoří tuzemští odchovanci v čele s obhájcem loňského vítězství Charrosem (ž. M. Havelková). Mezi adepty na příčky nejvyšší patří desetiletý veterán Cheri Honey (ž. J. Palík), loni trojnásobně vítězný jak na rovině, tak na překážkách a zároveň předloňský premiant tohoto dostihu. Ve třech letošních startech nejhůře třetí – to je velice povzbudivá bilance Khalidora (ž. M. Laube). Šestiletému tmavému hnědákovi se na karlovarském oválu zatím každý rok podařilo vyhrát. Proč by nemohl na tradici navázat právě v neděli?  
 
Napodobí-li Nirgera (žk. M. Hrouda) i tentokrát tak mohutný finiš v závěrečných metrech jako v loňské edici KDM, umístění mezi nejlepšími by nemělo uniknout.
 
Nebo svým mužským soupeřům ukážou záda další klisny? Vícenásobné karlovarské vítězce Lužnici (ž. P. Foret) se tamní dráha líbí a navíc se v každém ze tří letošních startů umístila. Koněm pro překvapení bude čtyřletá Snezenka (J. Andrésová). Vytrvalecké schopnosti naznačila již v dubnu 2. místem ve tříkilometrovém testu a navíc ponese nejnižší váhu
 
Kvalitní vyrovnané výkony a příznivá váha – to jsou bonusy, které mluví ve prospěch Winner Starse (ž. V. Korečková) i zkušeného valacha Shadow Moona (ž.I.Koplíková Janáčková). Ten na plný zásah čeká dlouhé tři roky.
 
Podobnou výhodu nízké hmotnosti by k průniku na dotovaná místa mohl využít také Solini (K. Hlubučková) či Mystic Golfer (ž. J. Verner).
 
Poradí si dubnový karlovarský vítěz Seep (ž. B. Murzabayev) se soupeři i nejvyšší nesenou váhou? Jak se bude tvářit Linngar (ž. J. Rája), který si tak dlouhou trať vyzkouší poprvé?
 
Druhý karlovarský mítink si nenechá ujít ani český a německý král a římský císař Karel IV. Zakladatele zdejšího města bude v panovnickém oděvu a s korunou na hlavě představovat místní archeolog a historik Mgr. Jiří Klsák. Jestliže se původní Karel IV. potýkal se strastmi, ten současný si užije slastí. Bude předávat čestné ceny vítězům atraktivního dostihu poníků a Poháru Karla IV. – „Otce vlasti“. Na startu mílového dostihu podporovaného Magistrátem města se sejde velice zajímavá společnost. K největším favoritům patří při posledním běhání vítězný Barateus (ž. J. Rája). Kůň, který umí jak na rovině, tak na překážkách. Naruší jeho letošní neporazitelnost zástupce nejmladšího ročníku Dudlik (ž. J. Chaloupka) nebo v nejvyšších kategoriích se pohybující Lacorana (ž. J. Palík)? Dočká se Namid Star (K. Hlubučková) konečně svého prvního životního triumfu? Jak dopadne česká premiéra pro Riska (ž. M. Havelková)?
 

Program:

14.30 - Cena společnosti KARLOVARSKÁ KORUNNÍ, s.r.o. (V. kat., 2.000 m)
15.00 - Cena spol. JAN BECHERKARLOVARSKÁ BECHEROVKA (IV. kat., 2.000 m)
15.30 - Pohár KARLA IV. – „OTCE VLASTI“ za podpory Magistrátu KV (III. kat., 1.600 m)
15.50 - Dostih poníků – Pony liga
16.15 - 88. Karlovarská dvojnásobná míle Karlovarského kraje (II. kat., 3.200 m)
16.45 - Cena spol. LOKO TRANS, s.r.o. (III. kat., 1.200 m)
17.15 - Cena spol. REALISTIC, a.s. (IV. kat., 1.400 m)
 
Text a ilustrační foto: Marcela Klingorová



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE