reklama 11B

Karlovarskou sezónu 2016 odstartovali šlechticové

Pro letošní dostihovou premiéru na karlovarském závodišti připadlo magické datum 30. dubna. Tento den bývá od nepaměti spojený se starým lidovým zvykem - pálením čarodějnic. Jejich čas nadešel až v nočních hodinách. Co tomu předcházelo na závodišti?
01.05.2016 17:37  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Diváci se před bujarou Filipojakubskou nocí nejprve sešli u zeleného dvorského oválu, aby obdivovali ladné křivky plnokrevných koní. Přes šest desítek koní přijelo na Hipodrom Holoubek poměřit své síly díky evropským šlechticům a šlechtičnám, kteří si dali dostaveníčko v lázeňském městě.
 
Příjemné jarní počasí provázelo všech sedm dostihů programu včetně veselého zápolení šlechticů na dřevěných koních, přehlídky klobouků i atraktivního dostihu poníků s výškou do 148 cm a s jezdci do 15 let. Těm se premiéra natolik zalíbila, že se s pořadatelem dohodli na pokračování při červnovém dostihovém dni.
 
Vrcholem dopoledne byla dvoukilometrová Jarní cena (Frühjahrspreis) Fredericks & von der Horst přístupná tříletým koním, kteří by měli směřovat do letošních klasických dostihů nebo do testů nejvyšší kategorie.
 
Hnědák Wego Dancing nosící růžové barvy stáje Lokotrans se po startu ujal diktování tempa. Vedoucí pozici přenechal v cílovém oblouku Santo Cerrovi a dopředu se prodírajícímu triu Victory Bowl, Nazma a Alpheus. Posledně jmenovaný předvedl nejsilnější koncovku a o půl druhé délky za sebou nechal jedinou klisnu v poli Nazmu. Třetí místo vybojoval mohutným finišem Rumpl Rimpr Campr. Poslední dotované příčky obsadili Victory Bowl a Rabbit Focus.
 
Vytrvalecké schopnosti předvedla v Dostihu Frey Consulting čtyřletá Luxana a udržela si letošní neporazitelnost a díky zvýšil Jan Rája svůj náskok v rovinovém žokejském šampionátu. O tři délky za doběhla favorizovaná Snezenka, která většinu trati udávala tempo. Na třetí místo se dostal Allegro.
 
Stollbertdostih Architektů (III.kat., 2.400m) se vydařil loňskému dvojnásobnému vítězi a v Německu umístěnému Seepovi. Cestu za vítězstvím mu neulehčil Khalidor, který se téměř celou cílovou rovinku tlačil dopředu.  
 
Tečku za jarním dostihovým kláním, které bylo znásobené více než příjemným pohledem na rozkvetlý areál, udělala ž. Martina Havelková, která z posledního místa dokázala výborně rozhýbat bělouše Herbeboise. Po boji o krk za nimi zaostal Straightwhiskey s žokejem Bauyrzhanem Murzabayevem, který si z Varů odvezl tři vítězné trofeje.
 

Výsledky:

1. Cena města Karlovy Vary (IV.kat., 1.600m):Sirius (ž.V.Korečková) – Playmonka (ž.J.Rája) – Vesperaa (K.Hlubučková)
2. Dostih Order Of Innocence (III.kat., 1.600m): Solar Eclipse (ž.M.Laube) – Levis Mistral (ž.M.Havelková) – Annaqua (am.M.Luková)
3. Stollbert – dostih Architektů (III.kat., 2.400m): Seep (ž.B.Murzabayev) – Khalidor (am.M.Luková) – Mystic Golfer (ž.J.Verner)
4. Cena plesového výboru (IV.kat., 2.000m): Oric (ž.B.Murzabayev) – Čáryrejka (ž.M.Havelková) – Paullinka (ž.J.Rája)
5. Jarní cena Fredericks & von der Horst (II.kat., 2.000m): Alpheus (ž.B.Murzabayev) – Nazma (ž.J.Rája) – Rumpl Cimpr Campr (M.Demo)
6. Dostih Frey Consulting (IV.kat., 3.000m): Luxana (ž.J.Rája) – Snezenka (ž.B.Murzabayev) – Allegro (ž.R.Koplík)
7. Dostih Karlovarského kraje (V.kat., 1.400m): Herbebois (ž.M.Havelková) – Straightwhiskey (ž.B.Murzabayev) – Zápaďák (ž.J.Verner)
 
Text a foto: Marcela Klingorová



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE