reklama 11C

Dostihová Cena města Karlovy Vary s překvapením

Karlovarské závodiště je v souvislosti s letošní sezónou neustále středem zájmu odborné i laické veřejnosti. Nedělní dostihový den nabídl hned dva dostihy první kategorie. Jedním z vrcholů programu byla Cena města Karlovy Vary.
03.08.2015 11:06  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Cena města Karlovy Vary – Memoriál Josefa Dolejšího je dostih opředený bohatou historií sahající do roku 1899. Vytrvalecký test přístupný tříletým a starším koním si získal pověst dostihu čtyřnohých veličin. Po nezapomenutelném Darsalamovi, který se dostihu zúčastnil přesně před deseti lety, třídovém Blue Coralovi, Derby-vítězi Tullamoreovi nebo trojnásobném premiantovi Torlusovi se tentokrát o obhajobu loňského prvenství pokoušel šestiletý ryzák Hidden Flame. Marně, protože nad jeho síly byl po boji o krátkou hlavu nejstarší kůň v poli, sedmiletý Lysyan. Navíc pokořil časem 2:04,16 min. rekord dráhy, který před třemi lety vyběhl Green Destiny. Třetí místo si na Slovensko odváží Sulman, za ním skončil po odmlce na tuzemskou scénu navrátivší se Honzik Chipera a tabulový doběh uzavřel Amadeon.
 
Cenu města KV ovládl Lysyan (vpravo). Foto: Marcela Klingorová
 
Druhým z vrcholů odpoledne byl 7. ročník Velké ceny BBAG přístupný koním, kteří byli nabízeni na dražbě jmenované německé společnosti. O tempo se od počátku staral ž. Jiří Chaloupka a dovedl tak ryzku Kobi, jedinou klisnu v poli, k bezmála délkovému prvenství po boji s Majestic Powerem. Třetí místo z loňské edice toho dostihu obhájil Wicker Stone.
 
Pouhou půlhodinku po úspěchu Kobi se radoval trenér V.Hulínský a stáj Protendon-Hulínský z druhého triumfu, a to zásluhou klisny Dang Gia.
 
Téměř na den přesně dokázal zopakovat vítěznou jízdu v Ceně BBAG pětiletý valach Khalidor a pomohl své jezdkyni Martině Lukové k desátému triumfu jezdecké kariéry.
 
Pro třetí letošní vítězství na karlovarských překážkách si přijela subtilní bělka Bazalka, před kterou se musel sklonit loňský vítěz Velké ceny českého turfu i Ceny prezidenta Mister Westminster. Třetí dokončil jedenáctiletý matador Terebesz.
 

Výsledky:

 
Cena spol. Karel Holoubek Trade Group a.s. (IV.kat., 2.400m): Cherries (J.Andrésová) – True Dream (K.Hlubučková) – Sheika Zuza (ž.B.Murzabayev)
 
Cena spol. BBAG (III.kat., 2.000m): Khalidor (am.M.Luková) – Gloryland (ž.B.Murzabayev) – Loop Love (ž.M.Havelková)
 
Cena Města Karlovy Vary – Mem. Josefa Dolejšího (I.kat., 2.000m): Lysyan (ž.B.Murzabayev) – Hidden Flame (ž.M.Zatloukal) – Sulman (ž.J.Chaloupka)
 
Cena holdingu Maentiva (III.kat., 1.600m): Tropical Bond (ž.P.Foret) – Atestace (ž.B.Murzabayev) – Annaqua (am.M.Luková)
 
7. Velká cena BBAG (I.kat., 1.600m): Kobi (ž.J.Chaloupka) – Majestic Power (ž.J.Rája) – Wicker Stone (ž.M.Havelková)
 
Cena spol. Car Point K.Vary (IV.kat., 1.600m): Dang Gia (ž.J.Rája) – Peerless Squeak (am.M.Luková) – Thailand (ž.J.Chaloupka)
 
Cena spol. Karlovarská korunní s.r.o. (steeplechase III.kat., 3.500m): Bazalka (J.Kocman) – Mister Westminster (J.Kratochvíl) - Terebesz (ž.J.Bartoš)
 
Text: Marcela Klingorová



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE