Věřím, že mám ČJF co přinést, říká nový generální sekretář Petr Kuklík

ikonka

Od čtvrtka 22. července je novým generálním sekretářem České jezdecké federace Petr Kuklík, který se stal zaměstnancem této zastřešující organizace jezdeckého sportu v České republice již od začátku měsíce. „Věřím, že mám ČJF co přinést,“ říká.
24.07.2021 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB

 
Čtyřicetiletý Petr Kuklík se ve čtvrtek 22. července stal nejen novým generálním sekretářem České jezdecké federace, ale současně také otcem. Prožívá tak velmi hektické období, ale přesto si na nás udělal několik minut času, aby částečně prozradil, jak se jeho spolupráce s ČJF zrodila.
 
„Dříve jsem pracoval jako asistent Milana Hniličky v Národní sportovní agentuře. Náhodou jsem se dozvěděl, že pan Jiří Strejček chce skončit ve funkci generálního sekretáře České jezdecké federace, a tak jsem na to reagoval, že bych se rád o tuto pozici ucházel. Věřím, že mám co do ČJF přinést,“ říká. 
 

Psali jsme: Personální změny v ČJF. Nastupuje šestý generální sekretář za sedm let

 
O tom samém je přesvědčena i prezidentka ČJF, Olga Plachá: „Dostala jsem na něj tip, že by měl zájem s námi spolupracovat. Měla jsem s ním nejprve dvě schůzky a poté jej představila ostatním členům Výkonného výboru. Pan Kuklík je velmi aktivní a myslím, že bude pro Českou jezdeckou federaci přínosem.“ 
 
Shodou okolností je od 30. června novým členem Výkonného výboru ČJF Marek Holub, který také v nedávné minulosti působil v Národní sportovní agentuře, dle slov Petra Kuklíka však jeho příchod do ČJF s Markem Holubem nijak nesouvisí. 
 
Výkonný výbor jej jmenoval do funkce generálního sekretáře během svého pravidelného zasedání ve středu 21. července, a to s platností od následujícího dne. K 21. červenci byl odvolán z uvedené pozice Jiří Strejček, jehož pracovní poměr v ČJF končí ke konci srpna, avšak před tím plánuje čerpat zaslouženou dovolenou. Do té doby bude vykonávat po boku Petra Kuklíka vedoucího sekretariátu, tudíž si s ním pouze vyměnil pracovní zařazení.
 

Nepřehlédněte: ČJF potřebuje, stejně jako já, nový vítr do plachet, říká Olga Plachá

 
„Na sekretariátu působím již od začátku měsíce jako jeho vedoucí, takže jsem již měl možnost se částečně seznámit s agendou, zaměstnanci i prostředím,“ konstatoval. Začátky nebude mít jistě jednoduché, neboť jezdecká sezona je v plném proudu a české jezdectví prožívá mimořádné období spojené s účastí reprezentantů na olympijských a paralympijských hrách v Tokiu. 
 
Navíc se připravuje na říjen Konference ČJF, která by měla být volební. Rada ČJF na červencovém zasedání dokonce diskutovala nad možností úpravy Stanov a požaduje za tímto účelem vytvoření nové komise. Taktéž se diskutovalo o rozšíření Výkonného výboru ČJF, který by mohli tvořit zástupci oblastí, což by mohlo pomoci lepší komunikaci. 
 
Rada již každopádně určila klíč pro stanovení počtu delegátů na celostátní Konferenci ČJF. Za každých započatých 250 členů v oblasti registrovaných k poslednímu dni měsíce předcházejícího rozhodnutí Rady, tedy dle stavu členské základny k 31. květnu 2021, náleží dané oblasti jeden delegát na celostátní Konferenci ČJF. Ta proběhne v úterý 12. října v areálu sportovního centra Nymburk a její přípravu bude mít z nemalé části na svých bedrech právě nový generální sekretář ČJF.  
 
Foto: se souhlasem Petra Kuklíka
Ilustrační foto: Josef Malinovský