Tato sezona GCL pro Prague Lions nebyla snadná, ale mimořádně úspěšná

ikonka

„Jsem ráda, že rozhodnutí, která jsem v průběhu sezony dělala, se vyplatila a byla správná,“ zhodnotila základní část Global Champions League Anna Kellnerová v pozici manažerky týmu Prague Lions, který skončil na bronzové příčce.
24.10.2022 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
DOPORUČUJEME
| FANCLUB


 
Celkové třetí místo Prague Lions v Global Champions League 2022 a přímý postup do semifinále Super Cupu při listopadové galashow světového parkuru GC Prague Playoffs je pro Annu Kellnerovou velkým úspěchem nejen v pozici jezdkyně, ale také manažerky týmu. Jak prožívala vyvrcholení základní části této série v saudskoarabském Rijádu, to prozradila v krátkém rozhovoru.
 
Jak byste pospala náročnost závěrečného parkuru, ve kterém jste startovala s Catch Me If You Can Old mezi jednotlivci?
Byl to opravdu těžký parkur. Byl i hodně vysoký a musím říct, že asi jeden z nejvyšších ze všech týmových soutěží, které jsem za sezonu viděla. Byl také hodně technický. Bohužel jsem se nevyvarovala dvěma chybám, jelikož nájezdy nebyly vůbec jednoduché, a hlavně distance mezi skoky byly složité. První má chyba přišla na dvojskoku, ke kterému jsem bohužel přišla trochu blíž.
 
V další části parkuru jste však pokračovaly bez problémů, a to i přes trojkombinaci, která dělala asi největší potíže. Byla víc technicky náročná, nebo větším problémem bylo zbarvení skoků, které splývalo s povrchem kolbiště?
Barva byla náročná, ale mnohem náročnější byla ta technická část. Úvodní oxer trojkombinace byl opravdu obrovský, měl asi 155 centimetrů, a také široký. Poté následoval na dva cvalové skoky kolmák a na třetí překážce byla nahoře umístěná lehce shoditelná plaňka, což je v tomto případě extrémně těžký prvek. Hodně jezdců nemohlo přijít do trojskoku v klidu, ale opravdu ve velkém tempu a cvalu, aby oxer zvládli snáze překonat. 
 
Další technickou pasáží byly skoky s čísly deset a jedenáct, což byl kolmý skok a na čtyři cvalové skoky oxer… 
Ano, i tam se objevovaly problémy. Oxer byl opět hodně velký a široký. 
 
Závěrečná část nebyla o nic snadnější, na dlouhé straně kolbiště byl oxer s číslem dvanáct a na pět cvalových kolmý skok s horním prknem ve tvaru vlnovky…
Je to přesně tak. Nájezd na dlouhou stěnu byl trochu složitější, protože koně si drží víc tělo od skoku a pak je složitější překonat zadní kládu. Těch pět cvalových skoků bylo trochu delších, takže musel být k tomu i dobrý cval. Já jsem bohužel přišla až moc s dobrým cvalem a z toho přišla ta druhá chyba na oxeru. 
 

Nepřehlédněte: Ben Maher je potřetí šampionem LGCT. Letos přitom ani jednou nevyhrál

 
Pro vás pak soutěž pokračovala již v roli manažerky týmu Prague Lions. S jakým napětím jste očekávala tento vrchol? 
Sledovala jsem kluky na opracovišti. Kontrolovala jsem výsledky a hlídala, kolik kdo dělá cvalových skoků. Také jsem sledovala, zda někdo zkracuje víc, nebo méně, kdyby byl nakonec rozhodující čas.
 
Všechny týmy na čele průběžného pořadí dostali pod určitý tlak členové Shnaghai Swans, kteří absolvovali dva čisté parkury a zůstali tak v úzkém kontaktu se špičkou. Do jaké míry vás to znervóznilo? Jednalo se totiž o vaše největší konkurenty, kteří by vás mohli sesadit z bronzové pozice…
Těch konkurentů tam bylo více. Z třetí pozice nás mohli sesadit dokonce až čtyři týmy. Některé šly první den za chybu, ale stát se mohlo cokoliv. Pokud bychom nešli dobře, tak nás ostatní mohli předstihnout. Byli jsme tedy nervózní a čekali, co se stane, protože chyby přijdou velmi snadno. To jsme ostatně viděli i u Berlin Eagles, kteří sice nakonec vyhráli, ale Christian Kukuk měl dvě chyby, což není úplně standartní. 
 
Jako první za Prague Lions nastoupil Peiter Devos, jenž s klisnou Mom´s Toupie de la Roque chyboval až jedenácté překážce. Kontakt s bariérou přitom nebyl nohou, ale podbřišníkem…
Ano, byla to složitá kombinace dvou skoků, mezi nimiž byly čtyři krátké cvalové skoky. Ten oxer s číslem 11 byl extrémně široký, a ještě jak byl celý bílý, tak koně nad ním mohou zadržet dech. Takže tímto to bylo o to náročnější. Bohužel Toupie neměla v daný okamžik dost podpory, aby to mohla doskočit silně na druhou stranu. 
 
Niels Bruynseels s Matadorem však již dokončil bez penalizace a vy jste se následně mohli začít radovat z bronzu, protože jste věděli, že kontakt se Shanghai Swans bude velmi těsný, a tudíž vás neoberou o důležité body, aby vás v celkovém pořadí předstihli…
Ano, když startoval Niels, tak byl opravdu pod silným tlakem. Bylo vidět, že se snažil co nejvíc, aby dokázal udržet nulu na bodovém kontě, a nakonec se mu to podařilo. Že jsme třetí pozici uhájili, mi potvrdily pracovnice, které se starají o sociální média Global Champions. Hned poté jsme se mohli s celým týmem radovat, což bylo opravdu moc hezké.
 

Psali jsme: Prague Lions jsou v GCL třetí a postoupili do semifinále Super Cupu

 
Dosáhli jste tak na doposud nejlepší výsledek Prague Lions v rámci Global Champions League a zajistili si přímý postup do semifinále Super Cupu v Praze. Co to pro vás znamená?
Je to obrovský úspěch. Jsme samozřejmě nadšení, protože když jsme začínali sezonu, tak jsme si říkali, že bychom chtěli být v top čtyřce. Že by se nám mohlo podařit obsadit dokonce třetí příčku, to jsme si nemysleli. I kvůli tomu, že jsme tuto sezonu závodili hlavně ve třech a bylo to opravdu fyzicky náročné, tak jsem ráda, že se tu třetí příčku podařilo udržet. To, že kluci třikrát během sezony vyhráli, nám nesmírně pomohlo. Tolik týmů, které mají takto dobré výsledky, moc není.
 
Čím je tento úspěch pro vás mimořádný v pozici manažerky týmu?
Samozřejmě jsem ráda, že ta rozhodnutí, která jsem v průběhu sezony dělala, se vyplatila, že byla správná a podařilo se nám nasbírat velké množství bodů v těch správných kombinacích soutěžních dvojic a vše se nakonec podařilo.
 
Vy už jste při jednom z rozhovorů vzkazovala fanouškům Prague Lions, že i když postoupíte v rámci Prague Playoffs rovnou do semifinále Super Cupu, tak vás uvidí i první soutěžní den. Kdy tedy přesně budete startovat?
Musíme si k tomu ještě sednout a udělat plán, kdo půjde středeční warm up a kdo bude skákat ve čtvrtek odpolední otevřenou soutěž. Podle prvotních plánů si budeme chtít skočit tu otevřenou soutěž všichni, aby koně absolvovali něco trošičku většího, než je ten warm up ve středu. Určitě bych tedy ráda pozvala všechny diváky, aby nás přišli podpořit už při čtvrteční soutěži, abychom se co nejlépe připravili na páteční semifinále. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions League
Zdroj: tisková informace Prague Playoffs