reklama 11A

Prague Lions i Anna Kellnerová předvedli v Rijádu bezchybné jízdy

ikonka

Skvělý úvod posledního kola parkurové série Global Champions League mají za sebou všichni tři členové týmu Prague Lions. Ve čtvrtek předvedli v saudskoarabském Rijádu bezchybné jízdy a v týmové soutěži zaujali průběžné čtvrté místo.
21.10.2022 00:07  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Pražští lvi mají v Rijádu velmi slibně rozjeté první kolo posledního letošního závodu seriálu Global Champions League. Jsou totiž mezi pěti celky, které nezaznamenaly žádný trestný bod. V sobotní druhé části soutěže tak budou mít všechny stejnou výchozí pozici a časové rozdíly z čtvrtka pouze určily jejich pozdější startovní pořadí. 
 
Jako první za Prague Lions nastoupil Pieter Devos v sedle čtrnáctileté klisny Claire Z. Předvedl čistou jízdu v čase 76,19, na kterou podobně navázal Niels Bruynseels s desetiletým valachem Matadorem. Jeho čas byl zhruba o tři sekundy pomalejší a díky součtu 155,24 vteřiny se zařadili na průběžné čtvrté místo. 
 
Pátí jsou taktéž s nulou na bodovém kontě Berlin Eagles reprezentovaní Christianem Kukukem v sedle hřebce Mumbai a Philippem Weishauptem na valachovi Coby. Mají tak nakročeno na celkové vítězství v letošní sérii GCL, neboť před posledním mítinkem ztráceli na Stocholm Hearts pouhý jeden bod. Jenže oba členové vedoucího družstva jednou chybovali. Olivier Philippaerts ve dvojici s šestnáctiletou klisnou H&M Legend of Love inkasoval čtyři trestné body na úvodním skoku dvojkombinace s číslem 10A, Peder Fredricson s taktéž šestnáctiletým valachem H&M All In pobořil úplně poslední třináctou překážku. Osm bodů pro ně znamená v kombinaci s časem 149,41 čtrnácté místo a jen stěží lze očekávat, že nepříznivé skóre zvrátí. Museli by v sobotu nejen předvést precizní výkony, ale zároveň by se nesmělo dařit zmíněným Berlin Eagles. 
 
Největší boj o konečnou bronzovou pozici svádí s Pražskými lvy Shanghai Swans. Tento tým je po čtvrteční soutěži GCL devátý, neboť Christian Ahlmann s hřebcem Solid Gold Z jednou chyboval. Ve hře je však udržel Max Kühner s Elektric Blue P, jelikož při svém startu nepřidal žádnou penalizaci.
 

Psali jsme: Pieter Devos: Není to jen o mě. Za úspěchem Prague Lions je celý tým

 
Velmi dobře si vedou jezdci z Paris Panthers a Madrid in Motion. Oba dva týmy mají aktuálně 215 bodů a zaujímají sedmý a osmý řádek tabulky Global Champions League. Pokud si udrží čistá bodová konta, jistě se posunou o pár příček vzhůru. Nulu mají v průběžné výsledkové listině i Saint Tropez Pirates, ale ti mohou maximálně doufat v postup mezi nejlepší desítku, před Rijádem však byli až dvanáctí. 
 
Manažerka Prague Lions Anna Kellnerová musela mít radost nejen z toho, že se dařilo jejím kolegům. Sama se čtrnáctiletou klisnou Catch Me If You Can Old ani jednou nezaváhala a v individuálním hodnocení soutěže CSI5* s výškou 155 centimetrů skončila šestnáctá, hned za Pieterem Devosem na Claire Z a pět pozic před jejím trenérem Nielsem Bruynseelsem s Matadorem. 
 
„Samozřejmě, jelikož jsem měla dobrý výsledek, tak jsem si říkala, že je škoda, že to nebyl výsledek pro tým, ale rozhodli jsme se takto před závodem, že půjdou kluci a jsem ráda, že jsme to rozhodnutí udělali, protože šli čistě, a tím pádem máme dobrý start do soboty,“ uvedla Anna Kellnerová krátce po skončení soutěže v rozhovoru pro EquiRadio.
 
V pátek pokračují závody v Rijádu rámcovými soutěžemi. V sobotu začíná vrchol Global Champions League od 15:15 hodin místního času, od 14:15 ji bude vysílat živě s českým komentářem stanice Nova Sport 2. 
 
Longines Global Champions Tour Grand Prix Rijádu startuje v 19:00 hodin, tedy v 18:00 středoevropského letního času. Rozhodne se v ní nejen o šampionovi túry jednotlivců, ale také o posledním držiteli zlaté vstupenky do Super Grand Prix při listopadové galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions a Josef Malinovský
Zdroj: tisková zpráva Global Champions



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE