reklama 11C

Prague Lions jsou v GCL třetí a postoupili do semifinále Super Cupu

ikonka

Parkurový tým Prague Lions dosáhl v Global Champions League na celkovou třetí příčku, která mu zajistila přímý postup do semifinále Super Cupu v Praze. „Je to obrovský úspěch a jsme samozřejmě nadšení,“ podělila se o své dojmy Anna Kellnerová.
22.10.2022 22:08  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Do sobotní části poslední etapy letošní série Global Champions League v saudskoarabském Rijádu postupovali Pražští lvi z průběžného čtvrtého místa. 
 
Stejně jako ve čtvrtek, kdy se jelo první kolo soutěže, dala manažerka týmu Anna Kellnerová přednost svým belgickým kolegům, přestože napoprvé se jí v individuálním hodnocení s klisnou Catch Me If You Can Old dařilo o něco lépe než Nielsovi Bruynseelsovi s Matadorem. Rozhodla se však správně, jelikož v sobotu bezchybnou jízdu nezopakovala, možná i díky technickým problémům, kvůli nimž do kolbiště dorazila se zpožděním. 
 
Naštěstí se jí podařilo odstartovat a vzhledem k okolnostem byly dvě chyby na parkuru s výškou překážek 155 centimetrů ještě velmi solidní výsledek. Poprvé chybovala na dvojkombinaci s číslem čtyři a poté ještě na předposledním skoku. „Dneska to byl opravdu těžký parkur. Byl i hodně vysoký a musím říct, že byl asi jeden z nejvyšších ze všech týmových soutěží, které jsem za sezonu viděla. Byl také hodně technický a bohužel jsem se nevyvarovala dvěma chybám, jelikož ty nájezdy nebyly vůbec jednoduché, a hlavně ty distance mezi skoky byly složité,“ uvedla v rozhovoru pro EquiRadio krátce po soutěži
 
Poté, co odstartovaly všechny dvojice hodnocené pouze v individuálně, následovali zástupci šestnácti týmů v pořadí dle čtvrtečních výsledků od nejhoršího po nejlepší. Na konci první poloviny startovního pole byli členové Shanghai Swans, což byli z pohledu boje o bronzovou příčku v seriálu největší konkurenti Pražských lvů. Martin Fuchs s valachem Leone Jei i Christian Ahlmann na hřebci Dominator 2000 Z předvedli čisté jízdy a rázem se ujali průběžného vedení, neboť měli pouhé čtyři trestné body z prvního dne, které inkasoval Ahlmann na Solid Goldovi Z. 
 
Prague Lions věděli, že nesmí dopadnout o moc hůře než právě zmíněný celek, neboť stačilo, aby získali o šest bodů do žebříčku méně a o celkový bronz by přišli. Bohužel, Pieter Devos na klisně Mom's Toupie de la Roque zaznamenal jednu chybu na skoku s číslem jedenáct a Niels Bruynseels na Matadorovi tak věděl, že by již neměl chybovat. Jinak by mohl být propad příliš velký na udržení důležité pozice. Nakonec se mu povedlo do cíle dovézt nulu na bodovém kontě a vzápětí se on i jeho kolegové mohli radovat ze skvělého výsledku tohoto celku. 
 

Psali jsme: Účast při GC Prague Playoffs je pro mnohé české jezdce splněný sen

 
„Je to obrovský úspěch. Jsme samozřejmě nadšení, protože když jsme začínali sezonu, tak jsme říkali, že bychom chtěli být v top čtyřce, ale že by se nám mohlo podařit obsadit dokonce i třetí příčku, to jsme si nemysleli. I kvůli tomu, že jsme tuto sezonu závodili hlavně ve třech a bylo to opravdu fyzicky náročné, tak jsem ráda, že se to podařilo udržet. To, že kluci třikrát vyhráli, nám nesmírně pomohlo. Tolik týmů, které mají takto dobré výsledky moc není, takže opravdu to vyskákali a těšíme se na semifinále v Praze,“ pochvalovala si ve vysílání EquiRadia Anna Kellnerová přímý postup do páteční zkoušky Super Cupu GCL během listopadové galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. Dodala však, že všichni členové týmu odstartují i ve čtvrtek 17. listopadu, byť to bude už v odpolední soutěži CSI5*, která není tak náročná, jako čtvrtfinálový kurz vrcholného klání celého ročníku ligy parkurových družstev. 
 
Společně s Prague Lions postoupili do semifinále ze čtvrté pozice členové Shanghai Swans. Na druhý řádek celoroční tabulky se propadli jezdci Stocholm Hearts a novými šampiony jsou Berlin Eagles. Naopak nepostupové páté místo patří Paris Panthers, kteří byli v Rijádu druzí poté, co nestačili jen na Saint Tropez Pirates. Vítěznou sestavu posledního kola GCL tvořili Michael Pender s valachem HHS Calais a Daniel Deusser v sedle hřebce Scuderia 1918 Tobago Z. Jako jediní nezaznamenali během mítinku v Saudské Arábii žádnou penalizaci. V konečném pořadí GCL jsou až desátí. Před nimi skončili devátí Rome Gladiators, osmí London Knights, sedmí Madrid in Motion a šestí Valkenswaard United. 
 
Toto pořadí však již ve vztahu k dalšímu dění nehraje žádnou roli, neboť do Prague Playoffs vstupují všechny týmy s čistím štítem. Rozdíl je pouze v tom, že dvanáct z nich čeká jeden náročný parkur navíc. Podrobnosti o programu parkurové galashow v Praze jsou na stránkách www.pragueplayoffs.com, kde je také odkaz na internetový prodej vstupenek. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions League
Zdroj: tisková informace GC Prague Playoffs



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE