reklama 11D

Účast při GC Prague Playoffs je pro mnohé české jezdce splněný sen

ikonka

Listopadová galashow světového parkuru GC Prague Playoffs zahrnuje tradičně šest soutěží kategorie CSI2*, v níž startuje celá plejáda českých jezdců. Zájem je opět velký. „Máme plný stav a několik zájemců na čekací listině,“ říká Markéta Šveňková.
22.10.2022 10:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C
 
Pro účastníky soutěží CSI2* při Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně startují závody v libeňské O2 areně o den později, než pro top jezdce na úrovni CSI5*. Od pátku 18. do neděle 20. listopadu je pro ně připraveno šest klání, která se uskuteční obvykle v dopoledních až časně odpoledních hodinách. 
 
Výška překážek se v těchto případech pohybuje mezi 130 a 145 centimetry, což je tedy zhruba o dva decimetry méně než v hlavní části sportovního programu. I tak půjde o napínavou podívanou, jelikož pro mnohé jezdce, kteří nemají možnost startovat v těch nejvyšších soutěžích, patří účast na těchto závodech mezi vrcholy sezony a často je to i jeden z vysněných milníků kariéry.
 

 
„V rámci kategorie CSI2* na úrovni od 130 do 145 centimetrů bude v O2 areně opět závodit mnoho českých reprezentantů, především juniorů a mladých jezdců, ale i známých seniorských jezdců, jako je například Jan Štětina a další. V kategorii CSI5* pak diváci uvidí tři členy reprezentačního a-kádru, jelikož Czech Equestrian Team i letos zajistil tři divoké karty. Ty obdrželi Aleš Opatrný, Vladimír Tretera a Filip Doležal,“ prozradila sportovní ředitelka GC Prague Playoffs Markéta Šveňková s tím, že do pětihvězdičkové úrovně se jezdci sami nemohou hlásit, neboť jde o finále celé série otevřené pouze pro kvalifikované jezdce a členy týmů Global Champions League. 
 
„Ve dvou hvězdách máme zcela naplněn počet koní a více jich přijmout nemůžeme, abychom stihli další sportovní program. Máme i několik zájemců na čekací listině pro případ, že by se některé místo uvolnilo,“ doplnila Šveňková. Vrcholem závodů CSI2* bude nedělní Grand Prix s výškou překážek 145 centimetrů. Rámcové soutěže CSI5* se pojedou ve čtvrtek, v pátek a v sobotu odpoledne, budou předcházet čtvrtfinále a semifinále Super Cupu GCL, respektive sobotní Super Grand Prix. V neděli se na této úrovni pojede již jen velké finále otevřené pro šest nejlepších týmů, které projdou vyřazováním během prvních dvou dnů.
 

Psali jsme: Koňskou část Prague Playoffs zpestří opět umělecká show, láká Andrlík

 
Z pohledu samotných účastníků akce začíná již ve středu, kdy se po veterinární přejímce koná takzvaný warm-up, při němž si jezdci s koňmi mohou vyzkoušet skákat v prostředí O2 areny. „Každý ze zúčastněných jezdců může přivést s sebou maximálně dva koně, každý tým GCL může vyslat nejvýše čtyři jezdce a šest koní,“ dodala Markéta Šveňková. U CSI2* je dle rozpisu závodů horní hranice 60 jezdců a v případě CSI5* pak 64 jezdců z celkových 16 družstev.
 
Kompletní rozpis soutěží je publikován na webu www.pragueplayoffs.com, kde jsou též podrobnosti o doprovodném programu a internetovém prodeji vstupenek.
 
Foto: Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }