Santa Klara zvítězila v Trevisu, Scuderia Aichner bodovala i v Nancy

ikonka

Na třech závodištích ve třech různých zemích startovali v neděli koně českých stájí. Nejvíce se jim dařilo v Trevisu, kde triumfovala Santa Klara v cross-country. Dotované umístění se zrodilo i v Nancy, na písku v Dortmundu se tentokrát nedařilo.
13.03.2022 17:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Tmavá hnědka Santa Klara byla v neděli jedinou vítězkou z českého tréninku na zahraničních drahách. Sedmiletá klisna Scuderie Aichner SRL se pod Ondřejem Velkem lehce prosadila v  Trevisu.

Velká část 3900 metrů dlouhého krosu Premio Francesco Deriu’ se odbývala v pomalém tempu. Santa Klara začínala na chvostu pole, ale záhy se posunula na druhou příčku. V posledním kilometru zachytila rozhodující nástup a ještě před distancí rozhodla o svém pohodlném vítězství. Dvě délky za svěřenkyní Josefa Váni mladšího dotvořil český doběh raz-dva Her Him, Godsalino doběhl čtvrtý.

Lepším z dvojice českých zástupců v proutěných překážkách Premio Piazza Dei Signori na 3000 metrů byl Ole Caballero, který finišoval třetí. Jeho stájový kolega Prouchki proběhl cílem na páté příčce.

 

Sledujte Festivalový deník: Čtvercová dráha žije dál. I díky pikniku a ragby

 

Scuderia Aichner měla v neděli zastoupení i na mítinku ve francouzském Nancy. Listopadový vítěz z Trevisa Passion Return si v proutěnkářském classe 3 Prix Jean Prouve (3800 m, 18 000 eur) doběhl s Pavlem Složilem pro čtvrté místo.

Pod druhou nejvyšší nesenou hmotností v poli 70 kg dlouho cválal třetí a nepodílel se na trháku prvních dvou koní. V závěru si pohlídal dotaci, koně před sebou však neohrozil a na vítěz Magneta ztrácel 11 1/2 délky.

Stáj MUDr. Evy Nieslanikové měla na nedělních startovních listinách v Dortmundu původně tři koně, ale nakonec startoval pouze Diamonte, který pod Sabinou Mokrošovou skončil na vzdáleném šestém místě ve čtyřkovém handicapu na 1950 metrů.

Ilustrační foto: Bohumil Křižan / Jockey Club ČR