reklama 11B

Radek Rouč: Vůbec jsem nepřemýšlel o tom, že bych byl prezident ČJF

ikonka

Kdo je Radek Rouč? Takovou otázku si klade mnoho členů České jezdecké federace od chvíle, kdy byl na konferenci ČJF zvolen jejím prezidentem. Jak na sebe prozradil v rozhovoru pro EquiTV.cz, jezdit začal ve 13 letech a dnes má areál ve Všemilech.
13.10.2021 23:25  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C
 
Radek Rouč ještě ve středu ráno netušil, že by za pár hodin mohl být prezidentem České jezdecké federace, a přesto se to stalo.
 
„Doufal jsem, že se najde nějaké řešení, aby paní Plachá pokračovala v pozici prezidenta České jezdecké federace a aby se dovolili lidé do Výkonného výboru a dokončila ten cyklus. Vůbec jsem nepřemýšlel o tom, že bych byl prezident ČJF,“ řekl v úvodu rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz, který byl natočen krátce po skončení celostátní konference této zastřešující organizace jezdeckého sportu v České republice.
 
Jelikož jej řada členů ČJF vůbec nezná, prozradil na sebe alespoň pár základních informací. „Já jsem začal jezdit ve 13 letech, dnes je mi 46 let. Žiju dlouhou dobu v Děčíně, pocházím z Chomutova, tam jsem jezdil na Červeném hrádku. Pak jsem jezdil ve Svinčicích. Jezdil jsem parkury, chodil jsem sto dvacet, postupky do sto třiceti. Postupně jsem začal mít svoje koně a dnes ty moje koně jezdí moje partnerka Nikola Bielíková. Podařilo se nám koupit od pana Martince areál ve Všemilech, kde máme svoji základnu. Chováme do toho, máme spoustu hříbat, chovných kobyl a děláme parkurový sport,“ shrnul své aktivity kolem koní a jezdectví. 
 
A jak on sám vnímal doposud Českou jezdeckou federaci? „Udělala se spousta věcí dobře a pak spousta věcí, které se dobře neudělaly. Pro mě jako pro obyčejného člověka, ale i pro koňáky jako takové myslím byla Česká jezdecká federace neprůhledná. A myslím, že jedna z věcí byla komunikace. Že s námi nekomunikovali tak otevřeně, jak to dnešní doba nabízí,“ pokračoval Radek Rouč v rozhovoru pro EquiTV.cz. 
 

 
Foto a video: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE