reklama 11A

Další kandidát na prezidenta ČJF? Ladislav Krulich čeká nového soupeře

ikonka

Boj o post prezidenta České jezdecké federace vrcholí. Pět dní před celostátní konferencí však stále není zcela jasné, kdo o něj bude bojovat kromě v předvolební kampani velmi aktivního Ladislava Krulicha. Ten očekává dalšího potenciálního kandidáta.
08.10.2021 21:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Ještě před pár dny byli jistými kandidáty na pozici prezidenta České jezdecké federace Ladislav Krulich, Petr Půlpán a David Russwurm. Definitivně se zatím k možné obhajobě funkce nevyjádřila současná prezidentka ČJF Olga Plachá. 
 
David Russwurm však ve středu 6. října pro web iKůň oznámil, že se rozhodl svoji kandidaturu stáhnout. „Vzhledem k tomu, jak moc je roztříštěn názor jednotlivých lidí a jednotlivých skupin, tak stav, kdy máme možná čtyři kandidáty na prezidenta ČJF, není ideální, protože to celou situaci ještě více tříští,“ uvedl. 
 
Ve svém prohlášení zároveň podpořil svého soupeře Ladislava Krulicha. „Věřím, že tímto přispěji k tomu, že bude zvolen ten správný prezident naší federace, a hlavně kvalitní tým do výkonného výboru. V tomto si cením týmu pana Krulicha, jehož tým se skládá z kvalitních a pracovitých lidí, jako je paní Vašáková, pan Martin Blažek a Robert Pokorný. Pokud se některý z kandidátů rozhodne mě oslovit, nebudu se tomu za určitých okolností bránit, nejde mi o funkci, ale o změnu k lepšímu,“ dodal.
 

Nepřehlédněte: Ozvěny oblastních konferencí ČJF. Někde se doporučuje, jinde zavazuje

 
V pátek nechal Ladislav Krulich rozeslat do redakcí koňských médií své vyjádření po ukončení série oblastních konferencí. „Poctivě jsme prezentovali svůj program. Upřímně a poctivě jsme se postavili k týmové kandidatuře do VV ČJF. Děkujeme všem za možnost vyslechnout si náš názor na věc, naši představu a vizi, kam bychom chtěli spolek směřovat a jak ho společně vést. Nelitujeme účasti ani na jedné konferenci, ani jednoho setkání, či rozhovoru nebo položené otázky,“ píše na úvod svého oficiálního vyjádření. 
 
V návaznosti na to vyslovuje své překvapení nad možností, že by se teoreticky i na poslední chvíli mohl objevit ještě další protikandidát, či protikandidáti, který by mu mohl zkomplikovat cestu za volebním vítězstvím. „Jsme velice překvapeni tím, že existuje možnost, že se na poslední chvíli objeví někdo, kdo po celou volební kampaň lavíroval, nebyl transparentní a čitelný, nehrál s otevřenými kartami,“ kritizuje v předstihu případné nové soupeře, o kterých se v kuloárech spekuluje. 
 

Psali jsme: Konference ČJF: Opatrný, Kellnerová a další zaslali výzvu delegátům

 
Dle námi dostupných informací však nikdo další zatím kandidaturu na prezidenta ČJF neoznámil, byť podle slov Ladislava Krulicha se k tomu možná chystá. „Je možné, že se na poslední chvíli objeví nějaký nový spasitel, který vystoupí ze stínu a bude se snažit o nějaké náhlé a chytré uchopení situace. Budiž mu přáno. Takovou možnost jsme nezvolili! Nemáme to v programu ani v povaze. Je pravdou, že zvláštní až podezřelá horečka ve smyslu Strašiti Krulichem & team nabrala někdy až bizardní rozměr. Také snaha po skutečné změně byla na naší cestě po oblastech velmi zřetelně cítit. Vlastně jsme si všichni „sdružení vespolek“, organizovaní pod hlavičkou ČJF za velmi krátkou dobu na konferenčních debatách nebo při neformálních diskuzích názorově různých diskutujících skupin, řekli o sobě strašně moc! Projevili se naše kladné i záporné vlastnosti. Projevil se ostych, chorobná ctižádost, přehnané ambice, které se klidně spojí i s čertem v touze po ukojení. Projevil se hořečnatý strach z možnosti odhalení pravdy, strach ovládajících o vlastní zájmy maskovaný péčí o ovládané, strach ovládaných ze svobody vlastního názoru. Bylo nám ctí potkat každý upřímný pohled do očí, každý pevný stisk ruky,“ pokračuje Krulich.
 
„Bez ohledu na okolnosti jsme splnili svoji cestu, a proto bych chtěl poděkovat volebnímu teamu kolegů a vlastně spíš kamarádů za to, jak jsme se po celou dobu k sobě chovali, veřejné prezentovali a drželi při sobě! Myslím, že jsem vybral dobře, především lidsky a charakterově a stojím za každým, kdo se aktivně zapojil do naší prezentace. Pokud bychom dostali důvěru, musím přiznat, že mám velký respekt před tím, co nás společně čeká. Pokud ji nedostaneme, spadne z nás velký balvan zodpovědnosti, který jsme se pokoušeli zvednout. Svět bude stále normální a zkušenost, že jsme se navzájem blíže poznali a bezpečněji tušíme, s kým tančíme, nám už nikdo nevezme,“ dodává Ladislav Krulich.
 
Foto: Josef Malinovský
 
 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE