reklama 11B

Prezidentem České jezdecké federace byl zvolen Radek Rouč

ikonka

V druhém kole druhé volby prezidenta České jezdecké federace byl zvolen Radek Rouč, který obdržel 46 hlasů. Ladislav Krulich dostal od delegátů 19 hlasů, sedm hlasů bylo neplatných a jeden nebyl odevzdán.
13.10.2021 16:16  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12A
 
Do prvního kola první volby šli tři kandidáti. Nejvíce hlasů dostala Olga Plachá (31), Ladislav Krulich byl druhý s 26 hlasy. Do druhého kola nepostoupil Petr Půlpán s šesti hlasy a deset hlasů bylo neplatných kvůli tomu, že nebyl zakroužkován žádný kandidát, příp. všichni, nebo bylo dopsáno, že se delegát zdržel hlasování.
 
V druhém kole zvolen nebyl nadpoloviční většinou nikdo. Olga Plachá získala 34 hlasů, 31 jich měl Ladislav Krulich a osm zůstalo neplatných. Proto se muselo přikročit k druhé volbě a byli navrženi další kandidáti – Marek Holub a Radek Rouč s navržením souhlasili, Václav Drbal s navržením nesouhlasil.
 
Z prvního kola druhé volby postoupili do druhého kola Radek Rouč s 29 hlasy a Ladislav Krulich s 19 hlasy. Olga Plachá byla volena 15 delegáty, Marek Holub byl podpořen osmi hlasy, Petr Půlpán žádným. 
 
V druhém kole byl prezident ČJF zvolen, stal se jím Radek Rouč díky zisku 46 hlasů. 
 
AKTUALIZACE 17:50 HODIN
Do Výkonného výboru ČJF byli zvoleni: Vlaďka Pospíšilová (54 hlasů, ekonomika), Michaela Kodadová (48 hlasů, sport - zvolena dočasně, resp. Michaela Kodadová by měla rezignovat a poté funkci převezme Olga Plachá), Sylvie Boušková (39 hlasů, legislativa), Eva Mentlíková (44 hlasů, vzdělávání) a Marek Holub (47 hlasů, bez zaměření). Zvolen nebyl Bohumil Rejnek, který dostal pouze 31 hlasů. Následně byli navrženi pro mezinárodní vztahy do VV ČJF Markéta Šveňková, Radovan Šalek a Tomáš Aberl. Všichni s kandidaturou souhlasili.
 
AKTUALIZACE 18:45 HODIN
Do Výkonného výboru ČJF byla dovolena Lenka Sekaninová. V prvním kole druhé volby byli voleni Tomáš Aberl, který dostal 23 hlasů, Markéta Šveňková, jež obdržela od delegátů 22 hlasů a do druhého kola nepostoupil Radovan Šalek se 14 hlasy. Ani v druhém kole žádný z kandidátů nezískal nadpoloviční většinu – Tomáš Aberl skončil s 32 hlasy, Markéta Šveňková s 30 hlasy. Do další volby šla pouze nová kandidátka Lenka Sekaninová. Tu zakroužkovalo 46 ze 64 přítomných delegátů.
 
Foto: Josef Malinovský
 

 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE