reklama 11A

Ozvěny oblastních konferencí ČJF. Někde se doporučuje, jinde zavazuje

ikonka

Ve čtvrtek 7. října proběhne poslední ze série oblastních konferencí ČJF. Z těch předešlých jsou postupně zveřejňována usnesení, v nichž je někde zvoleným delegátům doporučováno, jak mají postupovat na celostátní konferenci, jinde přímo ukládáno.
06.10.2021 23:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Rozmanitost jednotlivých usnesení oblastních konferencí ČJF naznačuje, že jednání během té celostátní nebude v mnohých případech vůbec jednoduché. 
 
Ve středu 29. září proběhla oblastní konference Karlovarské oblasti ČJF, kde byla oproti jiným oblastem mimořádně vysoká účast blížící se k 50 %. Konkrétně dorazilo 25 delegátů z celkových dvaapadesáti. Do usnesení bylo mj. zahrnuto, že konference zavazuje delegáty na celostátní konferenci ČJF mandátem volby celého Výkonného výboru ČJF, hlasováním pro odstoupení viceprezidenta ČJF pro sport Jiřího Skřivana a navrhuje na prezidenta ČJF Ladislava Krulicha. Delegáty budou E. Šimáčková, G. Valeriánová, V. Fenclová, náhradníkem pak T. Kavka. 
 
Zlínská oblast měla konferenci 1. října. Tamní delegáti byli seznámeni se změnou stanov ČJF a s navrženými změnami souhlasilo všech 25 přítomných delegátů s 27 hlasy z celkových 98 subjektů. Konference pověřila zvolené delegáty návrhem změny programu celostátní konference doplněním bodu odvolání prezidenta ČJF a odvolání členů Výkonného výboru ČJF. V usnesení je zahrnut dále návrh na prozkoumání správnosti a transparentnosti zápisů Rady ČJF. Delegáty pro celostátní konferenci byli zvoleni J. Balaštík, J. Podrápská, M. Slováček, P. Zákovská. Náhradníky jsou pak Z. Žíla, P. Rydval a K. Sukupová.
 

Psali jsme: Konference ČJF: Opatrný, Kellnerová a další zaslali výzvu delegátům

 
V pondělí 4. říjnu byla na řadě Východočeská oblast ČJF. Tam byli zvoleni jako delegáti pro celostátní konferenci M. Kvapilová, M. Mundil, J. Hupka, J. Skřivan, V. Zvěřina, V. Žižka, R. Falta, P. Dušková a R. Doležal. Ve skupině náhradníků jsou O. Sojka, P. Vachutka a P. Sůrová. Dle usnesení s tímto složením souhlasila „optická většina“. Padl také návrh, aby byl doplněn bod o doporučení delegátům celostátní konference, koho mají volit do funkce prezidenta ČJF. Proti však bylo 17 delegátů, 10 se zdrželo hlasování a pouze tři byli pro. 
 
V úterý se konala konference Severočeské oblasti. Zápis ani usnesení zatím nejsou veřejně dostupné, ale dle sdělení předsedy oblasti Pavla Studničky konference nepřijala žádné usnesení v souvislosti s odvoláním současných členů VV ČJF či doporučením pro volbu prezidenta a nových členů Výkonného výboru. 
 
Předposlední oblastní konference proběhla v Jihočeské oblasti ve středu 6. října, o den později pak byla naplánována konference na Vysočině. Také o závěrech z těchto schůzí budeme informovat, jakmile budou dostupná usnesení.
 
Připomeňme, že z oblasti Praha byli vybráni jako delegáti E. Pařenicová, C. Neumann, R. Habásková, R. Pokorný a K. Havlíčková) a dále I. Hůlková, O. Plachá a J. Beranová. Náhradníky jsou I. Neumannová, V. Kadlecová a J. Holubář. Delegáti konference ČJF Praha nesouhlasili se změnou stanov z důvodu neinformovanosti a doporučili o nich nehlasovat na celostátní konferenci ČJF. Do usnesení byl zahrnut výsledek tajné volby o preferenci volby prezidenta ČJF, v níž 11 hlasů dostala Olga Plachá a o jeden bod méně Ladislav Krulich. Petr Půlpán obdržel pět hlasů, jeden pak David Russwurm. 
 
Konference Plzeňské oblasti ČJF schválila pět delegátů pro celostátní konferenci, jimiž jsou E. Mentlíková, J. Hanáková, J. Kovářová, V. Lhotáková a M. Kodadová. Jako náhradníky vybrala J. Palečka a I. Rédlovou. Mj. do usnesení uvedla, že: „Konference dala mandát pěti zvoleným zástupcům na celostátní konferenci ČJF dne 13. 10. 2021 k návrhu změny programu konference, odvolání členů výkonného výboru a prezidentky ČJF a následně k volbě nových členů VV a prezidenta.“
 
Konference Středočeské oblasti ČJF vybrala třináct delegátů, a to P. Bůžkovou, V. Drbala, A. Klauze, M. Moudrého, J. Noskovou, M. Veselého, M. Blažka, L. Krulicha, K. Vašákovou, J. Holíkovou, H. Szikorovou, J. Malinovského a M. Halíka. Náhradníky jsou pak Š. Bolardová, P. Loudová, J. Perníčková, M. Janošíková, T. Beneš, J. Štván a J. Jakubalová. Do usnesení byl odhlasován bod, v němž „Konference Středočeské oblasti pověřuje zvolené delegáty návrhem změny programu celostátní konference, konkrétně doplnění bodu: odvolání prezidenta ČJF, odvolání členů VV ČJF, volba prezidenta ČJF a volba členů VV ČJF se zkráceným mandátem do konce funkčního volebního období.“
 
Ve středu 22. září proběhly konference hned ve dvou oblastech. Ta Jihomoravská si odhlasovala do usnesení doporučení prezidentce ČJF Olze Plaché a členu VV ČJF Jiřímu Skřivanovi, aby odstoupili ze svých funkcí v ČJF a dali své funkce k dispozici pro volební konferenci ČJF, která se uskuteční 13. 10. 2021 v Nymburku. Delegáty této oblasti jsou T. Aberl, D. Diringerová, J. Hrabálek, L. Sekaninová, Z. Tóth a R. Novák. Jako náhradníci byli zvoleni: M. Boková a L. Šedá.
 

Nepřehlédněte: Olga Plachá rezignovala. Delegáti mají možnost určit směr ČJF, říká

 
Druhou konferencí uskutečněnou ve středu 22. září byla ta v Královéhradecké oblasti, kde byli delegáty zvoleni A. Pejos, J. Pour a náhradníkem J. Konečný. V usnesení je zmíněno schválení návrhu změny stanov s důrazem odstavec, který by umožnil Radě ČJF k přijatému usnesení VV v závažném případě uplatnit právo Veta a tím usnesení revokovat. Při jeho uplatnění by nebylo rozhodnutí VV platné. Současně konference oblasti schválila návrh změny programu celostátní konference tak, aby jako první bod programu byl projednán návrh nových stanov a po jejich schválení by se mělo postupovat již podle jejich nové verze. Dalším z návrhů je volba Martina Blažka na pozici prezidenta ČJF, resp. neschválení návrhu na zmíněnou pozici Petra Půlpána. Ve Výkonném výboru ČJF by delegáti oblasti rádi viděli Aleka Pejose (vzdělávání) a Marka Holuba (legislativa). Taktéž chtějí ve skokové komisi Jaromíra Poura, v komisi všestrannosti Václava Hohdaského a v drezurní komisi Emu Kopuletou. 
 
Jako první měla oblastní konferenci severní Morava, a to již 13. září. Celkem 24 přítomných hlasovalo pro následující sestavu delegátů: R. Bauer, K. Šalková, J. Kincl, J. Kubrický, Č. Šrubař, R. Šalek, K. Holá, J. Měrková, S. Heidenreichová. Náhradníky jsou: R. Kubík, M. Kopišová, Z. Daněk, A. Fiala, M. Smrčková, D. Hrůzková, A. Svobodová, A. Kutálek, M. Theimer a S. Hošák. Tato konference navrhla na volná místa do VV jako krizový management zvolit členy Rady ČJF, a to nejlépe na mimořádném jednání Rady ČJF před konferencí.
 
Zdroj: ČJF a oblastní výbory ČJF
Ilustrační foto: Kateřina Návojová
 
 

 

Oblastní konference ČJF

H – Severomoravská, 13. září 2021, Klimkovice Sanatorium od 17:00 hodin
D – Plzeňská, 20. září 2021, JK Svržno od 17:00 hodin
B – Středočeská, 21. září 2021, ČUS aula od 14:00 hodin
R – Královehradecká, 22. září 2021, Hospoda u Legionáře Vlkov od 18:00 hodin
G – Jihomoravská, 22. září 2021, salonek Pánská Lícha od 17:00 hodin
K – Karlovarská, 29. září 2021, JS Gabrielka od 18:00 hodin
A – Praha, 30. září 2021, ČUS aula od 18:00 hodin
L – Zlínská, 1. října 2021, Kulturní klub Hulín od 17:00 hodin
F – Východočeská, 4. října 2021, Kolesa od 16:30 hodin
E – Severočeská, 5. října 2021, Zámek Jílové u Děčína od 17:00 hodin
C – Jihočeská, 6. října 2021, Dům zahrádkářů České Budějovice od 18:30 hodin
V – Vysočina, 7. října 2021, Hospoda Hybrálec u Jihlavy od 16:30 hodin
 

Celostátní konference ČJF

13. října 2021, Nymburk Sport Centrum
 

Zdroj: ČJF

 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE