reklama 11A

Paris Panthers opět vyhráli GCL. Prague Lions byli v Riesenbecku osmí

ikonka

Druhé vítězství v řadě si připsali v parkurové sérii Global Champions League členové týmu Paris Panthers. Vždy u toho byl Ben Maher, který k vítězství přispěl dvěma bezchybnými jízdami. Prague Lions skončili v Riesenbecku v půlce výsledkové listiny.
22.07.2023 22:12  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Německý Riesenbeck se poprvé stal dějištěm parkurové série Global Champions. V sobotní lize týmů se dařilo nejvíce týmu Paris Panthers, jenž vyhrál již o týden dříve ve španělské A Coruñi. 
 
V obou případech za tento celek startoval Ben Maher. Zatímco ve Španělsku startoval pouze s dvanáctiletou klisnou Ginger-Blue, tentokrát ji vzal jen do prvního kola soutěže. I tentokrát nezaznamenal žádnou penalizaci, stejně jako při svém druhém startu v sedle klisny Dalas Vegas Batilly. Jeho týmový kolega Jur Vrieling v úvodní části dovezl po chybě s dvanáctiletým Fiumicino VD Kalevallei čtyři trestné body. Pro rozhodující fázi závodu osedlal jedenáctiletého valacha Long John Silver 3 N.O.P. a ve dvojici s ním se mohl radovat z čisté jízdy. Paris Panthers tak zapsali pouze čtyři body a díky tomu vyhráli.
 
Domácí Riesenbeck International soužili po tom, aby letos již pošesté zvítězili. Chyběla jim k tomu dvakrát necelá polovina sekundy. Christian Kukuk s devítiletou klisnou Just Be Gentle totiž v prvním kole o čtyři desetiny překročil stanovený čas a byl tak penalizován jedním trestným bodem. Napodruhé pak jednou chyboval, a ani jeho čas 82,55 nepatřil mezi ty nejrychlejší. Philipp Weishaupt sice jel dvakrát bezchybně, ale pět trestných bodů v kombinaci s časem 156,96 sekundy znamenalo pro jezdce Riesenbecku druhé místo. I kdyby měli o bod méně, tak součet časů hovořil v jejich neprospěch o 48 setin. 
 
Body za třetí místo brali Shanghai Swans reprezentovaní Danielem Deusserem a Maxem Kühnerem, kteří si pro každé z kol vzali jiného koně. Deusser byl bezchybný na hřebci Bingo Ste Hermelle, ale s klisnou Killer Queen VDM měl čtyři trestné body. Kühner jednou inkasoval v prvním kole s Elektric Blue P, avšak v druhém již dokončil na hřebci Eic Coriolis Des Isles s nulou. 
 

Psali jsme: Bertram Allen si v A Coruñi zajistil účast v pražské Super Grand Prix

 
Celkových dvanáct bodů stačilo ke čtvrté příčce družstvu Stockholm Hearts. Na pátém až osmém místě byly týmy s šestnácti trestnými body. Do této čtveřice patřili St Tropez Pirates, Scandinavian Vikings, Mexico Amigos a Prague Lions. Ti však kvůli součtu časů 160,08 skončili až osmí. Jedinou nulu zapisoval Pieter Devos v prvním kole s devítiletou klisnou Jarinou J. V druhém kole pak jednou pobořil překážku s valachem Nascar van´t Siamshof. Dvakrát chyboval v úvodu Johnny Pals na dvanáctiletém valachovi Curiano van Maarle Z, a tak jej pro druhé kolo vystřídal Fernando Martinez Sommer v sedle šestnáctiletého valacha Cor Bakker. Ten zatížil týmové konto čtyřmi body. 
 
Po jedenácti kolech Global Champions League stále suverénně vedou RIesenbeck International s 259 body. V součtu 234 bodů mají aktuálně druzí Paris Panthers. Třetí pozici drží Madrid in Motion, i když tentokrát mnoho bodů nezapisovali a bez čtyř jich mají rovné dvě stovky. Do elitní čtveřice patří stále i St Tropez Pirates se 183 body a pátou pozici si drží Prague Lions, kteří mají 168 bodů. Dotahují se na ně však šestí Stockholm Hearts a na dosah jsou i Scandinavian Vikings a Rome Gladiators.  
 
Vrcholem nedělního programu v Riesenbecku bude Longines Global Champions Tour Grand Prix na výšce 160 centimetrů, po jejímž skončení bude známý již jedenáctý účastník Super Grand Prix, která se uskuteční v druhé půlce listopadu v pražské O2 areně. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace GC Prague Playoffs



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE