reklama 11C

Global Champions League pod Eiffelovkou: Riesenbeck počtvrté vítězí

ikonka

Parkurová série Global Champions League má za sebou letos již osm kol a v průměru každé druhé vyhrál tým Riesenbeck International. Nejinak tomu bylo i v Paříži, kde se v těchto dnech skáče u Eiffelovy věže. Prague Lions skončili v pátek jedenáctí.
24.06.2023 07:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Do osmého kola týmové Global Champions League v Paříži vyslala manažerka týmu Anna Kellnerová tvé kolegy Thibeau Spitse a Fernanda Martineze Sommera. Spits v první čísti soutěže s překážkami vysokými až 160 centimetrů chyboval jednou, v druhé pak dovezl na třináctiletém hřebci King van Essene dvanáct trestných bodů. 
 
Velmi podobně na tom byl Sommer, jenž první start absolvoval na jedenáctiletém valachovi High Five a pro následující kolo vybral šestnáctiletého Cor Bakkera. Zapisoval čtyři a jedenáct trestných bodů. V celkových součtech jich tak měli Pražští lvi třiadvacet a skončili jedenáctí. 
 
Na startovní listině pro jednotlivce nechyběla ani Anna Kellnerová s patnáctiletou klisnou Catch Me If You Can Old. Dvanáct bodů ji zařadilo na 40. řádek výsledkové listiny, což jí těsně stačilo pro kvalifikaci do sobotní Grand Prix Longines Global Champions Tour. Ta se pojede od na Martově poli od 18:50 hodin. 
 
Hned dva celky páteční GCL nedokončily. Vedle Valkenswaard United šlo o tým Mexico Amigos, jenž postupoval do druhého kola bez penalizace, ale vyloučen v něm byl Mike Kawai na valachvoi Saxo de la Cour. Nulu z úvodu měli také St Tropez Pirates, jenže poté inkasovali třináct bodů a museli se spokojit s pátým řádkem výsledkové listiny. 
 
Čistý štít neudrželo ani třetí úspěšné družstvo z první poloviny soutěže – Riesenbeck International. Philipp Weishaupt s devítiletým valachem Zineday sice předvedl dvě čisté jízdy, Christian Kukuk ovšem s jedenáctiletým hřebcem Mumbai zaznamenal napodruhé jednu chybu. Čtyřbodová penalizace však vedoucímu celku k vítězství s přehledem stačila. 
 
Riesenbeck International tak mají po osmi kolech již 183 bodů s svým soupeřům se začali výrazně vzdalovat. Se 159 body jsou druzí Madrid in Motion, kteří byli druzí i v Paříži. Dílčí i celkové pořadí se tentokrát shoduje i v případě třetích Paris Panthers. Ti doposud nasbírali do žebříčku 149 bodů. V tabulce následují Stockholm Hearts, St Tropez Pirates a Prague Lions.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE