reklama 11A

GCL v Cannes vyhráli Riesenbeck International. Pražští lvi jsou desátí

ikonka

Parkurová série Global Champions League má za sebou šesté kolo, které proběhlo v pátek večer ve francouzském Cannes. Žádný z týmů nedokázal dokončit dvoukolovou soutěž bez penalizace. Vyhráli Riesenbeck International. Prague Lion dojeli desátí.
10.06.2023 08:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Tým Pražských lvů reprezentovali v první části parkurové série Global Champions League v Cannes Pieter Devos s patnáctiletou Claire Z a Johnny Pals na dvanáctileté Zarakava Herou Z. 
 
Prvně jmenovanému však klisna před skokem 5B vybočila a při opakovaném nájezdu chybovala na skoku 5A. Další chybu přidala uprostřed trojkombinace, což po přičtení penalizace za překročení času znamenalo 23 trestných bodů. Johny Pals pak se svojí koňskou svěřenkyní přidal čtyři trestné body a dohromady jich tak měli sedmadvacet. 
 
Do druhého kola nastoupil Devos na šestnáctileté Mom´s Toupie de la Roque a předvedl s ní čistou jízdu, stejně jako Niels Bruynseels na čtrnáctiletém valachovi Delux van T & L. Přes dvacet trestných bodů mělo hned jedenáct celků, přesto nakonec Prague Lions skončili až desátí. 
 

Psali jsme: Prague Lions byli v Saint Tropez čtvrtí. K úspěchu přispěla Kellnerová

 
Na pátém až třetím místě se seřadily týmy s 16 body, přičemž nejlepší čas měli, a tudíž medailové umístění vybojovali Istanbul Warriors. O více jak čtyři sekundy předstihli Paris Panthers a o další dvě vteřiny navíc měli Rome Gladiators. 
 
Druhé místo patřilo reprezentantům New York Empire. Denis Lynch s dvanáctiletým valachem PSS Levilensky stejně jako jeho kolega Frank Schuttert na jedenáctileté klisně Hawaii-S dovezli v prvním kole do cíle nulu a o časový rozdíl vedli před taktéž bezchybnými Rome Gladiators. Jenže ve finálové části Lynch s Levilenskym jednou chyboval, stejně jako nově nasazená dvojice Spencer Smith v kombinaci s šestnáctiletým valachem Theodore Manciais. Museli se tak spokojit s druhou pozicí. 
 
Z té první se radovali Philipp Schulze Topphoff na desetileté klisně Carla a Christian Kukuk na devítileté Just Be Gentle. Právě tato klisna shodila jednu překážku při prvním startu. To však bylo jediné zaváhání pro celé družstvo, a to tudíž zaslouženě vyhrálo. 
 
Navíc tím získalo takzvaný hattrick, jelikož na nejvyšší stupeň se dostalo již letos potřetí a se 132 body jde do vedení. Na druhou příčku klesli Paris Panthers, třetí jsou dosavadní lídři Madrid in Motion a čtvrtí zůstávají St Tropez Pirates. Prague Lions si drží Prague Lions s 97 body, na něž se s jednobodovou ztrátou dotahují Stockholm Hearts. 
 
V sobotu od 20:15 hodin celý mítink vyvrcholí Longines Global Champions Tour Grand Prix Cannes, po níž se dozvíme šesté jméno kvalifikovaného jezdce do Super Grand Prix v pražské O2 areně. Přímý přenos je možné sledovat na GCTV.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions League
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE