reklama 11A

Maikel van der Vleuten vyhrál LGCT v Cannes a zvýšil tak svůj náskok

ikonka

Šesté kolo Longines Global Champions Tour ve francouzském Cannes vyhrál aktuální lídr žebříčku Maikel van der Vleuten. V napínavém rozeskakování porazil tucet svých soupeřů, kteří stejně jako on základní parkur Grand Prix překonali bez penalizace.
11.06.2023 00:08  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Z devětatřiceti dvojic, které nastoupily v sobotu 10. června do Grand Prix Longines Global Champions Tour v Cannes, jich třináct dokázalo překonat základní kurz s výškou překážek 160 centimetrů bez penalizace a postoupilo tak do rozeskakování. Bylo tudíž jasné, že kdo chce pomýšlet na stupně vítězů, musí hodně riskovat. 
 
Nizozemec Harrie Smolders na čtrnáctiletém valachovi Monaco N.O.P. sice předvedl na zkráceném parkuru nejrychlejší jízdu ze všech, ale jednou chyboval a propadl se tak až na konečné sedmé místo za šestici těch, kteří udrželi na bodovém kontě nulu. Čas Smolderse byl 37,69, zatímco většina ostatních se pod 40 sekund nedostala. 
 
Z třetího místa se radoval Michael Duffy v sedle čtrnáctileté klisny Cinca 3, jemuž časomíra ukázala v cíli hodnotu 40,15. Ten startoval úplně jako první a poměrně dlouhou dobu vedl. Předstihl ho až třetí od konce Pieter Devos, když na šestnáctileté klisně Mom´s Toupie de la Roque dokončil v čase 39,92. Předposlední na startu byl Němec Philipp Schulze Topphoff s desetiletou klisnou Carlou, ale ten se časem 40,23 zařadil až za Duffyho. 
 

Psali jsme: GCL v Cannes vyhráli Riesenbeck International. Pražští lvi jsou desátí

 
Na startu zbýval už jen aktuální lídr tabulky jezdců Maikel van der Vleuten z Nizozemska. V sedle třináctiletého valacha Beauville Z N.O.P. dokázal plně využít výhody posledního startujícího, nechyboval a byl ještě o 55 setin rychlejší než Devos, čímž si zajistil vítězství i dalších 40 bodů do žebříčku Longines Global Champions Tour. Celkem jich má již 175, zatímco druhý Christian Kukuk o 40,8 méně. Oproti pořadí po pátém kole si německý reprezentant polepšil o jednu příčku, stejně jako Švédka Malin Baryard-Johnssson, jež je momentálně třetí. 
 
Do listopadové Super Grand Prix již mají zajištěnou takzvanou zlatou vstupenku Maikel van der Vleuten, Julien Epallard, Edwina Tops-Alexander, David Will, Katrin Eckermann a Philipp Weishaupt. Zbývá už jen deset míst, která obsadí nejúspěšnější jezdci v nacházejících kolech LGCT. To nejbližší se uskuteční za necelý týden ve Stockholmu, následovat budou Paříž a Monaco. 
 
V červenci se túra přesune do dvou nových destinací ve španělské A Coruñi a v německém Riesenbecku. V srpnu jsou naplánované dvě zastávky v Londýně a ve Valkenswaardu a v září zůstal v kalendáři pouze Řím, jelikož závody v New Yorku byly zrušeny. Základní část série vyvrcholí na konci října v Rijádu a tečku za celou sezonou udělá od 16. do 19. listopadu GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions Prague Playoffs



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE