reklama 11A

V Mexiku si Ahlmann zlomil ruku, v Paříži se do LGCT vrátil jako vítěz

ikonka

První čtvrtina sezony Global Champions pro Němce Christiana Ahlmanna nezačala úplně šťastně. Při závodech v Mexico City si zlomil ruku a čekala ho nucená pauza. Teď se do světové parkurové série vrátil a hned vyhrál Grand Prix LGCT v Paříži.
25.06.2023 07:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Do sobotní Grand Prix Longines Global Champions Tour v Paříži, která byla již osmým letošním kolem tohoto seriálu, se kvalifikovala i česká reprezentantka Anna Kellnerová s klisnou Catch Me If You Can Old. Soutěž s výškou překážek 160 centimetrů se však rozhodla nedokončit. 
 
Naopak sedm dvojic základní parkur překonalo bez penalizace a postoupilo tak do rozeskakování, v němž tři účastníci jednou chybovali a čtyři zopakovali bezchybnou jízdu. Mezi nimi byl i Mexičan Fernando Martinez Sommer na jedenáctiletém valachovi High Five, který je od letošního roku členem týmu Prague Lions při Global Champions League. Jeho čas 36,55 však stačil „pouze“ na čtvrtý řádek výsledkové listiny. O pouhých 18 setin byla rychlejší domácí jezdkyně Penelope Leprevost v sedle dvanáctiletého valacha Bingo del Tondou a mohla tak vystoupit na pódium pro nejlépe umístěné, stejně jako další z Francouzů – Roger Yves Bost, jenž vybojoval druhou příčku s třináctiletým hřebcem Cassius Clay VDV Z. 
 
Vítězství strhl na svoji stranu Němec Christian Ahlmann, který se do nejvyššího sportu vrátil po neplánované zdravotní pauze, když si během mítinku Global Champions v Mexico City zlomil ruku. Na jedenáctiletém valachovi Mandato van de Neerheide předvedl precizní jízdu v čase 38,09 a zapsal si tak nejen nejvyšší bodový příděl do žebříčku LGCT, ale získal také zlatou vstupenku do Super Grand Prix v pražské O2 areně. 
 

Psali jsme: Global Champions League pod Eiffelovkou: Riesenbeck počtvrté vítězí

 

„Když jsem naposledy odjížděl ze závodů Global Champions, tak to bylo trochu jiné – s jednou rukou vychýlenou špatným směrem. Jsem opravdu šťastný, že jsem zpět ve sportu. Je to pro mě nyní poprvé, co jsem zpět v těch nejvyšších soutěžích a zakončit to tady vítězstvím je pro mě neuvěřitelné,“ popsal své bezprostřední pocity Christian Ahlmann.
 
Podle jeho slov bylo rozeskakování Grand Prix v Paříži velmi náročné. „Myslím, že všichni byli velmi silní soupeři. Jsou tu ti nejlepší jezdci na světě s nejlepšími koňmi, které aktuálně mají. Dokáží vše, když mají ten správný den a naštěstí to byl dnes můj den,“ konstatoval. Stejnou radost měl i z toho, že se v listopadu bude moci opět zúčastnit Super Grand Prix v Praze. „Toto je jeden z hlavních cílů celé sezony – být součástí Super Grand Prix. Je to vždy velký boj, každý v ní chce být a pouze vítěz se může kvalifikovat. Jsem více než šťastný, že toho mohu být opět součástí,“ dodal spokojeně.
 
Kromě Christiana Ahlmanna mají zajištěnou účast v pražské Super Grand Prix díky triumfu v předešlých kolech Longines Global Champions Tour Maikel van der Vleuten, Julien Epallard, Edwina Tops-Alexander, David Will, Katrin Eckermann a Philipp Weishaupt. 
 
K dispozici je už pouze sedm míst. Další bude přiděleno sobotu 1. července v Monaku. Během sedmého měsíce roku se série přesune ještě do španělské A Coruñi a německého Riesenbecku. V srpnu jsou naplánované dvě zastávky v Londýně a ve Valkenswaardu. V polovině září bude dějištěm světové série Řím a základní část vyvrcholí na konci října v Rijádu. Tečku za celou sezonou pak udělá od 16. do 19. listopadu již zmíněný finálový závod GC Prague Playoffs.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions Prague Playoffs



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE