reklama 11A

Německá parkurová legenda se loučí. Ludger Beerbaum ukončil kariéru

ikonka

Nedělní start Ludgera Beerbauma s klisnou Milou v Rolex Grand Prix při CHIO Aachen byl posledním v kariéře této německé parkurové legendy. Rozhodl se s mezinárodním sportem definitivně skončit. „Nadešel čas uvolnit místo pro mladší generaci,“ uvedl.
03.07.2023 08:27  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Ludger Beerbaum se jezdeckého festivalu CHIO Aachen zúčastnil pětatřicetkrát. Letos to však bylo naposledy. S mezinárodním sportem se totiž definitivně loučí. O svém rozhodnutí informoval krátce poté, co dokončil v sedle klisny Mily náročný parkur Rolex Grand Prix s výškou překážek 160 centimetrů. 
 
„Mohu se ohlédnout za skvělými časy jako jezdec, procestoval jsem celý svět a mám úžasné zážitky. Nyní nadešel čas uvolnit místo pro mladší generaci,“ uvedl s těžkým srdcem. „Je pro mě potěšením udělat tento pro mě nelehký krok na nejkrásnějším turnaji světa.“
 
Na regionálních kolbištích by se však měl i v budoucnu objevovat. „I nadále se budu věnovat jezdeckému sportu. Nemůžu zůstat zcela bez ježdění na koních, protože toto byl a je můj smysl života. Proto budu i nadále trénovat koně a příležitostně je ukazovat na menších závodech,“ upřesnil své rozhodnutí.
 

Psali jsme: Beerbaum oslavuje. Šampion Goldfever se dožívá úctyhodného věku

 
Pro Ludgera Beerbauma nezačala letošní sezona úplně šťastně. Při prvních březnových závodech Global Champions v Dauhá se po pádu s koněm si zlomil stehenní kost a musel ihned podstoupit operaci. „Naštěstí se nejednalo o příliš komplikovanou zlomeninu a vše spravila dlaha s několika šrouby,“ informoval tehdy. V Kataru přitom měl v plánu obhajovat loňské vítězství, které by mu opět zajistilo účast v pražské Super Grand Prix při listopadové GC Prague Playoffs. 
 
Ukončení jeho mezinárodní kariéry předcházelo před několika málo dny odstoupení z jím vlastněného týmu Riesenbeck International, který je suverénním lídrem tabulky Global Champions League a dosáhl v této sezoně během devíti kol na rekordních pět vítězství. 
 
Foto: poskytly Beerbaum Stables, Kateřina Návojová a tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Beerbaum Stables
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }