reklama 11D

Národní hřebčín plánuje sezonu 2021. Jezdecký den i Kladruby naruby

ikonka

Příznivci starokladrubských koní a Národního hřebčína se mají na co těšit. V Kladrubech nad Labem, ve Slatiňanech i v Heřmanově Městci proběhne během roku 2021 celá řada zajímavých akcí. Velký jezdecký den bude např. nově ve Slatiňanech.
07.01.2021 15:44  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Již na první polovinu února plánuje Národní hřebčín Kladruby nad Labem první z akcí v roce 2021. Jednat by se mělo o vozatajské kolo Zimního jezdeckého poháru ve Slatiňanech, kde by o měsíc později mělo proběhnout i velké finále. Na vnitřními akcemi však ještě visí mnoho otazníků, a tak je možné, že bude nutné udělat nějaké termínové změny.
 
Ostatně, změny jsou vyhrazeny i pro další připravované akce a vše bude záviste na aktuálním vývoji epidemiologické situace. Zástupci Národního hřebčína tak proto také upozorňují, že termíny akcí mohou být jak upravování, tak třeba také doplňovány.
 
I tak je v kladrubském kalendáři 2021 na třicet kolonek. Se zahájením hlavní návštěvnické sezony v Kladrubech i ve Slatiňanech se počítá od 1. dubna. Dva týdny poté se v Kladrubech uskuteční tradiční mezinárodní vozatajské závody známé jako Rudolfův pohár.
 
Na konci května se v Kladrubech bude konat oblíbený Den starokladrubského koně spojený s Muzejní nocí. Velký jezdecký den však letos proběhne ve Slatiňanech, a to 26. června. Na stejném místě budou mít premiéru v sobotu 10. července jednodenní závody spřežení kategorie CAN*. 
 
Heřmanův Městec bude začátkem září hostit Memoriál Jiřího Škodného, což jsou další oblíbené vozatajské závody. V kalendáriu nemůže mj. chybět ani zábavné rodinné odpoledne Kladruby naruby. Konat se má v sobotu 18. září. 
 
Příznivci podzimních radovánek na koních jistě doufají, že po roční pauze budou moci proběhnout Hubertovy jízdy připravované na 16. a 30. října. Poslední akcí v sezoně 2021 by mělo být Zimní království starokladrubských koní v Kladrubech a Slatiňanech.
 
Termíny všech událostí připravovaných Národním hřebčínem najdete na jeho internetových stránkách s adresou www.nhkladruby.cz.
 
Archivní foto Dalibor Gregor



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE