reklama 11A

Marek Klus po sedmi letech opouští Stáj Mustang. Usadí se v Gutech

ikonka

Po vzájemné dohodě odchází po sedmi letech ze Stáje Mustang Marek Klus, který by se rád nově zaměřil na budování vlastního jezdeckého areálu a koně, kteří mu dorůstají na pastvinách. Sport jako takový pro něj nyní nebude stěžejní záležitostí.
19.11.2019 08:25  |  Autor: Pavlína Záhorová a Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Český reprezentant Marek Klus plánuje ke konci listopadu ukončit spolupráci se Stájí Mustang. Informaci jako první publikoval s odvoláním na sdělení majitele stáje Vojtěcha Csabiho web Ikun.cz. Sám jezdec tuto skutečnost redakci Jezdci.cz potvrdil s tím, že by se rád aktuálně zaměřil na budování vlastního zázemí v nedalekých Gutech. Ty jsou od Lučiny vzdálené necelých dvacet kilometrů. 
 
Některé koně v Mustangu po něm převzala Nikola Bielíková a konkrétně v sedle Carisona se představí např. během galashow světového poháru Global Champions Prague PlayOffs v libeňské O2 areně. Startovala s ním již při poslední Velké ceně Českého skokového poháru 2019 v Martinicích u Březnice, kde s ním základní kolo překonala s jednou chybou. 
 
V Gutech u Třince, kde se nachází areál přítelkyně Marka Kluse Mirky Škanderové, by rád rozšířil současné zázemí několika boxů a pastvin o jízdárnu. Energii hodlá v následujících letech směřovat spíše do vlastních mladých koní, a to i v případě, že to bude po nějaký čas na úkor vyššího sportu.
 
„V Mustangu jsem získal spoustu zkušeností, užil jsem si práci s koňmi i sport, sám jsem si organizoval trénink. Skočil jsem si pět hvězd, vyhrál jsem několik Velkých cen na národních i mezinárodních závodech a získal zlatý odznak. Budu tedy na posledních sedm let vzpomínat určitě rád,“ shrnul své dosavadní působení ve stáji Vojtěcha Csabiho Marek Klus.
 
Archivní foto Josef Malinovský




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE