reklama 11B

Hřebčín Ostrov: Okénko do historie nedaleko soutoku Cidliny a Bystřice

ikonka

Chlumec nad Cidlinou a jeho okolí je neodmyslitelně spojen se starým aristokratickým rodem Kinských, jehož rodinnou tradicí byl chov koní. V roce 1832 nechal hrabě Oktavián Kinsky vybudovat areál Hřebčína Ostrov, jehož stáje jsou plné koní dodnes.
10.05.2020 19:00  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

Hřebčín Ostrov je areál patřící rodině Kinsky dal Borgo, ležící nedaleko Chlumce nad Cidlinou. Před několika lety prošel rekonstrukcí, ale chovu koní je určen od počátku, tedy od roku 1832, kdy byl postaven na popud Oktaviána Kinského. S tím je spojeno také založení plemenné knihy koní Kinských.
 
Aktuálním provozovatelem areálu je Vladimír Lutha a nabízí služby spojené s ustájením a péčí o koně pro jejich majitele, výuku jízdy na koni a různé aktivity pro širokou veřejnost.
 
On-line exkurzi areálu můžete absolvovat prostřednictvím připravené fotogalerie (viz výše). 
 
Také provozujete jezdecký areál? Tak neváhejte a umožněte ostatním do něj nahlédnout. Pomozte nám společně vytvořit jedinečný soubor on-line exkurzí po českých, ale třeba i slovenských, stájích a jízdárnách. 
 
Připravit internetovou prohlídku jezdeckého areálu není nic náročného a redaktoři Jezdci.cz jsou připraveni vám s profesionálním výstupem být nápomocni. Podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM!



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE