reklama 11C

Dva zápisy předvýběru hřebců ČT do 70denního testu

Ve čtvrtek 14. července proběhl v Zemském hřebčinci Písek třetí předvýběr hřebců ČT do 70denního testu. Dle dostupných informací z internetových zdrojů však jeho průběh poznamenal trvající sport mezi dvěma znesvářenými stranami ve SCHČT...
16.07.2016 01:01  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Do testu bylo přihlášeno a předvedeno 7 hřebců: Swiss Colours, 2227 Monaco, 2189 Heartvit ZH, 18/398 Toscany, 2190 Iniesta, 80/252 Cedrik, 15/461 Obora´s Armani.
 
Zatímco na internetových stránkách www.svazct.cz je stručná informace o průběhu předvýběru společně s fotogalerií a zápisem o tom, že přihlášeno a předvedeno bylo sedm mladých hřebců, z nichž komise vybrala pět, na webu www.schct.cz je k nalezení zcela jiný zápis, v němž komise doporučuje zařadit do 70denního testu všechny prezentované hřebce.
 

ZÁPIS SVAZCT.CZ

ZÁPIS SCHCT.CZ

 
Zároveň se na www.schct.cz dočteme, že:
Na společné schůzce předsednictva dne 7. 7. 2016 ve Velkém Rybníku byla odsouhlasena komise ve stejném složení jako na loňském II. předvýběru hřebců do plemenitby v Herouticích. Složení: Roman Klos - předseda, ing. doc. Iva Jiskrová, Václav Štěrba, MVDr. Josef Lysák, Stanislav Hošák ml. (jezdci, chovatelská veřejnost), MVDr. Zdeněk Vítů (na místo zahraničního hosta prof. Marko Hala).
Panem Ing. O. Vondroušem a L. Kozákem došlo k porušení dohody a vykázání platně stanovené komise, čímž značně narušili chovatelskou akci a její regulérnost... – Platná komise i po vykázání pracovala z tribuny areálu ZH Písek.
 
Současná situace ve Svazu chovatelů ČT tak již zcela evidentně není jen „politickou“ záležitosti, ale zasahuje i do běžného chodu této instituce.
 
Připomeňme, že MVDr. Zdeněk Vítů rezignoval ke dni 14. července na svou funkci předsedy Svazu chovatelů českého teplokrevníka, do které byl zvolen na konferenci, jež se konala 29. června v Humpolci. Prohlášení MVDr. Zdeňka Vítů jsme přinesli v předešlém příspěvku – viz odkaz níže



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE