reklama 11C

Polemika nad platností červnové konference SCHČT

Do redakce Jezdci.cz dorazila reakce paní Moniky Klosové ke středeční celostátní konferenci Svazu chovatelů českého teplokrevníka. V ní se uvádí, že dle názoru autorky jsou konference a na ní přijaté usnesení neplatné. Reakci uvádíme níže...
30.06.2016 10:45  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

 
„Mým cílem rozhodně není nikoho poškodit ani pohoršovat, jen bych ráda upozornila na neplatnost konference SCHČT konané 29. 6. 2016 v Humpolci,“ uvádí Monika Klosová ke své reakci.
 

REAKCE MONIKY KLOSOVÉ *

Konference uskutečněná 29. 6. 2016 a na přijaté usnesení jsou dle mého názoru neplatné:
Ust. § 249 občanského zákoníkupo rozeslání pozvánek na konferenci bylo změněno místo konání konference.
 
§ 249 (1) Zasedání členské schůze se svolá vhodným způsobem ve lhůtě určené stanovami, jinak nejméně třicet dnů před jeho konáním. Z pozvánky musí být zřejmé místo, čas a pořad zasedání.
 
Pozvánky na konferenci nebyly v souladu se stanovami SCHČT rozeslány všem delegátům, jak uvedli sami svolavatelé konference na svém webu http://svazct.cz/. Někteří delegáti pozvánky neobdrželi také z toho důvodu, že byly zaslány na špatné adresy. Jak mohla být kontrolována presence na konferenci, když svolavatelé sami nevěděli, kdo se může zúčastnit, a kdo ne? Seznam všech zvolených delegátů zveřejněný na webu http://svazct.cz/ je chybný, stačí si projít zápisy z jednotlivých oblastních schůzí.
 
Již samotné svolání konference s ohledem na nevyřešenou otázku platnosti či neplatnosti územní členské schůze Čech je napadnutelné.
 
A tak se ptámžijeme ještě stále v právním státě? A je takový postup a výsledek opravdu tím, co si přeje cca 700 členů svazu?
 
Monika Klosová
 
AKTUALIZACE 30. 6. 2016 12.50 HOD.:
 
* Názory autorů příspěvků se nemusí shodovat s názory a stanovisky redakce JEZDCI.CZ. Respektujeme všechny názorové skupiny a chceme dát prostor k veřejnému vyjádření jejich postojů, pokud o to projeví zájem!



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }