reklama 11D

Ponntos pátý v římské grupě 3. Soupeři ho dostihli za distancí

ikonka

Popáté v letošní sezoně se tříletý Ponntos představil na evropské blacktype scéně. Svěřenec Miroslava Nieslanika v neděli doběhl pod Milanem Zatloukalem pátý v grupě 3 Premio Carlo E Francesco Aloisi - Japan Days (1200 m, 64 350 eur).
07.11.2021 18:41  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Hřebec stáje MUDr. Evy Nieslanikové se poprvé od srpnového vítězství ve Svatováclavské ceně vrátil na distanci 1200 metrů, která leží už nad jeho optimem. Na hlubokém terénu přímé dráhy římského závodiště Capannelle jako obvykle dobře odskočil a pracoval na špici. Ještě 300 metrů před cílem Ponntos hájil vedení, ale na distanci byl dostižen útočícími soupeři.

Zatloukal svého partnera vyjížděl až do posledních metrů a v cíli ztrácel na vítězného Agiata přes pět délek. Druhý finišoval The Conqueror a třetí doběhl Royal Mehmas.

Pro Ponntose to byl letošní osmý start, kromě zmiňovaného triumfu v mosteckém sprintu má na kontě čtvrtá místa z italského listed a francouzského classe 1, v pařížské grupě 1 Prix de l'Abbaye de Longchamp skončil šestý.

Centrála Tušimice získala v Římě ještě těsné druhé místo v amatérském Premio Longines Fegentri Champ. Gentlemen na 1600 metrů. Postaral se o něj Donn Cliffs, jemuž chyběl k vítězství pouhý nos.

Ilustrační foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE