reklama 11C

Nagano Gold zůstává v tréninku. Pokusí se o start při Saudi Cupu

ikonka

České barvy letos zažily premiérový start v Saúdské Arábii, Zariyannka skončila v Rijádu osmá. Plán zúčastnit se mítinku při nejbohatším dostihu světa mají aktuálně i majitelé Nagano Golda. Přípravný start by měl proběhnout v prosincovém Deauville.
02.11.2021 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A

Dvojnásobný Kůň roku Nagano Gold nadále zůstává v bošovickém středisku Luka Racing. Jeho příštím cílem bude rámcový program nejbohatšího dostihu světa Saudi Cupu, potvrdil v pondělí serveru Jezdci.cz hřebcův tým.

Kolem případné cesty do Rijádu však zatím zůstává otevřená řada důležitých detailů. Podle současných signálů zřejmě nebude rating Nagano Golda stačit na účast v 2,5 miliony dolarů dotovaném The Red Sea Turf Handicap na 3000 metrů.

Distančně méně vhodnou alternativou by mohl být 2100 metrů dlouhý Saudi International Handicap o 500 000 dolarů, v němž loni doběhla na osmém místě Zariyannka s Ingrid Janáčkovou Koplíkovou.

 

Čtěte také: Rodina La Lézardé žije: Lailaho vyzrál na favority Českomoravské ceny

 

"Start v Saúdské Arábii jsme si vytyčili jako náš cíl. Byla by to atraktivní cesta a poznali bychom zase něco nového," řekl hřebcův spolumajitel Václav Luka starší, který se spolu s dalšími podílníky Janem Vedralem a Janem Sobotkou radil o nových ambicích hvězdy Syndikátu V3J minulý týden.

Přípravou na potenciální saúdské dobrodružství bude pro Nagano Golda prosincové listed na 2500 metrů v Deauville.

"Mám radost, že ještě bude dál závodit. Nagano Gold je zdravý a po celou sezonu předváděl nadstandardní výkony v grupových a listed dostizích. Pro mě maji i některé na první pohled matnější výsledky svou hodnotu. Starty českých koní z poslední doby znovu ukázaly, jak těžké je na této úrovni uspět," poznamenal trenér Václav Luka mladší.

Odchod do chovu, ale kdy?

Nagano Gold letos startoval šestkrát, z toho čtyřikrát se umístil na dotovaných příčkách. Doběhl o půl délky druhý v listed Prix du Caroussel a bral pátá místa v Grand Prix de Chantilly (Gr.2) a Prix Gladiateur (Gr.3). Při napjatě očekávaném startu na Evropském poháru žokejů skončil třetí v Hrubymoving EJC Long - Velké ceně českého turfu.

"Návrat do Velké Chuchle mu úplně nesvědčil. S odstupem času jsem si to vyhodnotil jako shodu více okolností, z níž osobně nedělám větší závěry. Bude na Naganovi, aby tyto dojmy v dalších startech potvrdil nebo vyvrátil. Otestujeme ho v prosinci ve Francii s výhledem na Rijád a pokud to nevyjde, uvidíme, co bude dál." dodal Luka mladší.

Právě další budoucnost Nagano Golda za horizontem února 2022 je tématem, na které v hřebcově týmu prozatím panují odlišné názory. Zatímco trenér se netají přáním, aby kariéra sedmiletého hřebce dál pokračovala, majitelé avizují její pravděpodobné ukončení po návratu ze Saudi Cupu.

"Účast v Rijádu by podle našeho názoru byla rozloučením na úrovni a tím by měl Nagano Gold definitivně skončit. Pokud by se cesta na Saudi Cup nepodařila, tak by asi už stejně neběhal. Budeme jednat o jeho využití v chovu. Zda to bude doma nebo někde v zahraničí, je zatím otázka," nastínil Václav Luka starší.

Foto: Pavla Pechmanová




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE