reklama 11A

Z překážkového žokeje drezurním jezdcem. Šampion změnil disciplínu

ikonka

Vyhrál Gran Premio Merano a vyzkoušel si i Velkou pardubickou. Bývalý překážkový šampion Cevin Chan dodnes pracuje s plnokrevníky v německém hřebčíně Fährhof, ale ve volném čase se pustil novým směrem - začal jezdit drezurní soutěže.
05.11.2021 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Nezvyklý přestup mezi dvěma specifickými disciplínami se podařil někdejšímu sedminásobnému šampionovi německých překážkových jezdců Cevinovi Chanovi. Jak informoval portál Galopponline.de, vítěz meranského Gran Premia z roku 2015 si minulý víkend připsal drezurní soutěž L* na halových závodech v Scharnebecku.

Spolu s hannoverskou klisnou Felicity Romance to přitom byl teprve jejich třetí start. "Potřebujeme trochu času, abychom se ještě lépe vzájemně sehráli. O to větší radost mám z našeho prvního vítězství. Klisna má velký potenciál a už se s ní těším na příští sezonu," citoval Chana Galopponline.de.

32letý Chan pracuje v hřebčíně Fährhof, kde se spolu se Simonem Stokesem stará o ročky a rekonvalescenty. Právě kvůli své současné profesi ukončil po sezoně 2017 aktivní dostihovou kariéru.

 

Čtěte také: Hegnus odešel do penze. Nikdy nemohl jít úplně naplno, vzpomíná Holčák

 

Rodák z Hamburku se vyučil v Brémách u Pavla Vovčenka, u něhož posléze strávil prakticky celou kariéru. Jejich největším úspěchem byl triumf v Gran Premio Merano s nezapomenutelným Kazziem. Na rovině dosáhl 85 vítězství, ale vzhledem ke své výšce 1,78 metru se specializoval především na překážkové dostihy.

V roce 2015 se zúčastnil i Velké pardubické, s Peintre Abstraitem však měl velkou smůlu. Dostal se jen za Popkovický skok, kde ho sestřelil ze sedla volný kůň bez jezdce. Chan se poté do Pardubic ještě jednou vrátil, ani v červnové kvalifikaci o rok později však neuspěl.

Opakovaně byl v akci v Bratislavě, kde obsadil třetí místo v Prútenkách šampiónov s Quebrachem a v roce 2013 skončil šestý s Dang Giou v Jarnej ceně kobýl.

Foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE