reklama 11D

Mariana Michlíčková zvítězila v nedělní Grand Prix v Magna Racinu

ikonka

Neděle 7. listopadu byla pro české jezdce opět velmi úspěšná. Poslední den mezinárodních závodů v rakouském Magna Racinu se nejlépe vydařil Marianě Michlíčkové, která s Leeve Jungem zvítězila. Dobré výsledky zapsali i Aleš Opatrný a Kamil Papoušek.
07.11.2021 19:50  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Velmi úspěšní byli čeští jezdci i v neděli 7. listopadu v rakouském Ebreichsdorfu. V soutěži pro mladé koně se z českých jezdců nejlépe umístil Aleš Opatrný se sedmiletým valachem Lysanderem. Soutěž se jela na výšce 135 centimetrů jako dvoufázový parkur. Aleš Opatrný absolvoval druhou fázi v nejlepším čase, bohužel jedna chyba ho odsunula na čtvrté místo.
 
Ve finále juniorské túry obsadila páté místo Anna Kostková s klisnou Aesoka Tano. Na parkuru jednou chybovala. 
 
Druhé místo na parkuru s výškou překážek 135 centimetrů vybojoval po bezchybném rozeskakování Aleš Opatrný v sedle valacha Colin Z. Ve zkráceném parkuru odstartovalo celkem sedmnáct dvojic. Nejlepší čas rozeskakování zapsal Kamil Papoušek s klisnou Agata van Grasshopper, ten však jednou chyboval, což stačilo na šesté místo. Čtyři trestné body v rozeskakování inkasovali i Anna Helebrantová s Gretou Sw a Vladimír Tretera s Glierite, čas je zařadil na deváté a dvanácté místo.
 
Skvěle se vydařila Grand Prix pro jezdce do 25 let Marianě Michlíčkové. S dvanáctiletých valachem Leeve Jung zvítězila jak v sobotu, tak v neděli. Do rozeskakování postoupily dvě dvojice a obě zopakovaly bezchybný výkon. Mariana Michlíčková však byla o téměř čtyři sekundy rychlejší a v soutěži zvítězila. Jednu chybu v základním parkuru si připsala Sofie Najmanová v sedle Nativia van het Leliehof a obsadila příčku šestou.
 
V hlavní soutěži, nedělním Grand Prix na výšce 145 centimetrů, postoupily do rozeskakování tři české dvojice. Mariana Michlíčková s valachem Human Leaque připsala smolnou chybu na posledním skoku zkráceného parkuru a umístila se na osmém místě. Šestý skončil Aleš Opatrný s Forewerem, který též inkasoval čtyři trestné body. Chybě v rozeskakování se nevyvaroval ani Kamil Papoušek s Charlyn, velmi dobrý čas stačil na čtvrté místo. Po jedné chybě v základním parkuru obsadil ještě deváté místo další český jezdec, Vladimír Tretera s Gangsterem v/h Noddevelt. V soutěži zvítězil bulharský jezdec Angel Niagolov s hřebcem Chaccato PS.
 
Foto: poskytla Mariana Michlíčková



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE