reklama 11A

Lednové Světové poháry v Basileji a v Amsterdamu pořadatelé zrušili

ikonka

Kalendář západoevropského Longines FEI Světového poháru se postupně rozpadá. V době, kdy měl probíhat mítink v belgickém Mechelenu, oznámili organizátoři následujícího kola v Basileji, že jejich akce také neproběhne. Již dříve byl zrušen i Amsterdam.
30.12.2021 17:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Longines CHI Classics Basel, který se měl konat od 13. do 16. ledna 2022 v St. Jakobshalle ve švýcarské Basileji, pořadatelé na konci roku 2021 zrušili. 
 
„Organizační výbor CHI Classics Basel v Basileji byl informován, že vládní rada kantonu Basel-Landschaft zrušila souhlas udělený 15. listopadu 2021 pro tuto akci,“ uvedli pořadatelé s upřesněním, že ve hře byla varianta možnost mítink uspořádat za zavřenými dveřmi, což však nakonec odmítli a raději ročník 2022 zrušili. 
 
V případě potřeby mohla být udělena licence k realizaci za zavřenými dveřmi. Protože by se ale epidemiologická situace mohla dále zhoršovat, rozhodli se organizátoři s těžkým srdcem turnaj zrušit.
 
„Až do konce jsme pracovali s obrovským nasazením. Jezdci by ro Basileje rádi přijeli, zájem byl ze strany sponzorů i VIP servisu, prodeje vstupenek byly rekordní. Bohužel vývoj pandemie opět maří naše plány,“ vysvětlil prezident organizačního výboru Andy Kistler. 
 
Již před vánočními svátky byla zrušena také nizozemská akce Jumping Amsterdam. Ta měla být další zastávkou parkurového Světového poháru od 27. do 30. ledna. „Bohužel po oznámení nových a přísnějších hygienických omezení covid-19 nám nezbylo nic jiného, než přesunout ročník 2022, který se měl konat z 27. na 30. ledna, na leden 2023. Toto rozhodnutí je pro nás velmi těžké,“ konstatovala Irene Verheul, sportovní ředitelka Jumping Amsterdam. 
 
„Diskutovalo se o všech možných scénářích, ale bohužel při současných opatřeních a nejistotě to prostě není možné. Jumping Amsterdam je akce, která spojuje lidi a vrcholový sport je na prvním místě. Je to velký průšvih pro všechny,“ dodala. Nový termín mítinku je naplánován od 26. do 29. roku 2023.
 
Longines FEI Jumping World Cup 2021/2022 tak již má na programu pouze francouzské Bordeaux od 3. do 6. února a švédský Göteborg ve dnech 24. až 27. února. Velké finále by se mělo uskutečnit v německém Lipsku od 6. do 10. dubna 2022.
 
Foto: FEI / Richard Juilliart



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE