reklama 11C

Amsterdamské Světové poháry v galerii: Královna Werth a král Houtzager

ikonka

Nizozemská metropole Amsterdam hostila honosný halový mítink, jehož součástí byly další zastávky Světových pohárů v drezuře a parkuru. V sobotu zazářila Isabell Werth s více jak devadesáti procenty, neděle patřila vítězství domácího Marca Houtzagera.
27.01.2020 11:54  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

Ve čtvrtek 23. ledna odstartovaly mezinárodní halové závody v nizozemském Amsterdamu. Hlavními body programu byly především další mítinky v rámci seriálu FEI Světového poháru, a to hned ve dvou disciplínách, drezuře a parkuru.
 
Páteční Grand Prix i sobotní volnou sestavu ovládla německá dvojice Isabell Werth a patnáctiletá oldenburská klisna Weihegold. V sobotu navíc zvítězila s top výsledkem 90,280 procent a zanechala za sebou Britku Charlotte Dujardin v sedle jedenáctileté Mount St John Freestyle (89,505 procent), třetí příčku obsadil domácí Edward Gall a Glock's Zonik N. O. P. (85,385 procent).
 
Nedělní odpoledne patřilo již dvanáctému dílu Světového poháru ve skocích. Do rozeskakování se probojovala čtvrtina startujících, konkrétně devět jezdeckých dvojic. Za hlasité podpory diváků si pro vítězství dojel domácí Marc Houtzager s dvanáctiletou KWPN klisnou Sterrehof's Dante se sekundovým náskokem před další nizozemskou dvojicí Hariie Smolders a Monaco. O pouhou desetinu sekundy třetí dojel Belgičan Pieter Clemens s jedenáctiletým Quintinim.
 
Foto FEI/DigiShots/Leanjo de Koster




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE