reklama 11B

FEI informuje o osmi případech EHV-1 ve Francii a dalších aktualitách

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace průběžně doplňuje další aktuality do časové osy mapující postupující nákazu herpesvirem EHV-1, která se ze španělské Valencie rozšířila do několika dalších zemí. Nové případy jsou hlášeny ze dvou francouzských stájí.
19.03.2021 12:13  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Pracovní skupina Veterinární epidemiologie FEI, která byla sestavena minulý týden, uspořádala své první formální setkání k projednání typizace virových genů, k vývoji ohniska nákazy, návratu k soutěžním protokolům a k preventivním opatřením. 
 
Skupina se skládá z předních odborníků na EHV, profesorky Ann Cullinan (IRL), Dr. Richarda Newtona (GBR) a Dr. Gittana Gröndahla (SWE), veterinárního ředitele FEI Dr. Görana Akerströma a vrchní veterinární poradkyně FEI Dr. Cateriny Termine, podporované Dr. Jenny Hall, předsedkyní veterinárního výboru FEI. Zpráva ze schůze bude zveřejněna v brzké době na stránkách FEI.
 
FEI obdržela informaci od Mezinárodního srovnávacího centra (ICC) o osmi koních ve dvou samostatných areálech ve Francii, kteří měli pozitivní test na EHV-1. Dalších pět koní vykazuje klinické příznaky. Zpráva ICC uvádí, že tato dvě ohniska souvisejí se závody ve Španělsku. 
 
Dějiště Sunshine Tour ve španělském Vejeru de la Frontera opustilo celkem 218 koní, další odjezdy jsou plánovány v nadcházejících dnech. Na místě tak zůstane jen něco málo přes 150 koní, kteří tam dokončí své 21denní izolační období.
 
Zdroj: FEI
Ilustrační foto: CES Valencia



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE