reklama 11C

Živě: Most vyhlíží první vrchol sezony. Sledujte Jarní cenu klisen

ikonka

Prvních pět z přípravného Memoriálu Rudolfa Deyla včetně dosud neporažené vítězky Devoir Rien se v neděli 9. května utká v Jarní ceně klisen. Přímý přenos z prvního klasického dostihu sezony v Mostě najdete na internetové televizi EquiTV.cz.
05.05.2021 09:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
ŽIVĚ
| FANCLUB
reklama 12C
 
Relativně malé, ale zajímavé pole bude mít Jarní cena klisen města Mostu. První z vrcholů letošní dostihové sezony se poběží v neděli 9. května v Mostě, přímý přenos můžete opět zhlédnout na internetové televizi EquiTV.cz.
 

ON-LINE PŘENOS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
V roli favoritky půjde na start vítězka přípravného Memoriálu Rudolfa Deyla Devoir Rien v barvách majoritního vlastníka Hipodromu Most Jiřího Charváta. Dosud neporažená slovenská zimní královna z tréninku Pavla Tůmy v sobě spojuje protichůdné charakteristiky.
 
Na jednu stranu je dcerou vítězky z roku 2015 Dumnonie a už si vyzkoušela mílovou distanci i mosteckou dráhu. Zároveň však musí zlomit zvláštní kletbu vítězek klasické předzkoušky. Zatím poslední klisnou, která získala Deylův memoriál i Jarní cenu klisen, byla před dlouhými čtrnácti lety Hanover Lady. V té době se oba dostihy běžely ještě ve Velké Chuchli.
 
Před třemi týdny byla favoritce nejblíž rozběhaná Sparkle Shout (Zatloukal), chybět nebudou ani třetí Giannina (Šafář), čtvrtá Rabbit Coulsty (Lukášek) a pátá Muguruza (Chaloupka). Bez letošního startu v nohou nastoupí pouze druhá svěřenkyně Václava Luky v dostihu Solemeena (Foret). Dcera jedničkové vítězky Sereny bude zároveň jedinou českou odchovankyní v poli.
 
Ve druhém jedničkovém dostihu odpoledne – Memoriálu Vlastimila Smolíka (2400 m) – se představí ve Francii rozběhnutý Cacophonous. Čtvrtý ze St. Legeru Italiano a pátý z Qatar Prix du Cadran bude čelit osmi soupeřům, mezi nimiž nechybí čerstvý mostecký vítěz Orpheus a také třetí z Českého derby Francimor.
 
Zajímavým dostihem bude i dvojková Cena hejtmana Ústeckého kraje (II, 1200 m), v níž se tříletý Vi Fi pokusí o reparát za nepodařený Memoriál profesora Václava Michala. Vítěz jedničkového dostihu při loňském Evropském poháru žokejů změří poprvé síly se staršími soupeři.
 
Rámcový program se opět může pochlubit bohatými startovními poli. Kvůli aktuální epidemiologické situaci a s ní souvisejícími užšími možnostmi startů Jockey Club ČR poprvé uvádí „pod čarou“ i koně v provozních dostizích. Na nedělních startovních listinách je tato novinka k vidění hned dvakrát.
 
První dostih bude odstartován v 13:00, přenos EquiTV.cz si můžete pustit už od 12:30. Upozorňujeme, že se jedná o stream v režimu +5. To znamená, že on-line vysílání je zpožděno o pět minut oproti reálu. Tzv. nízkolatenční vysílání mohou zájemci sledovat prostřednictvím stránek Tipsportu.
 
Foto: Bohumil Křižan / Jockey Club ČR



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE