reklama 11C

Chaloupka slaví první francouzské vítězství! Zařídil ho Cote Jardin

ikonka

Čtyřletý Cote Jardin ze stáje Cajdašrot se postaral o milník v trenérské kariéře Jiřího Chaloupky. V Marseille Pont de Vivaux ovládl classe 3 a stal se prvním zahraničním vítězem dlouholetého úspěšného žokeje, chystajícího své koně ve Velké Chuchli.
30.04.2021 12:28  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Další vítězství v českých barvách slavila v pátek jezdkyně Marie Vélon na závodišti Marseille Pont de Vivaux. Tentokrát však nikoli na koni trenéra Václava Luky, nýbrž v sedle druhého z loňského St. Legeru Cote Jardinovi ze stáje Cajdašrot. Podílela se tak na premiérovém trenérském úspěchu Jiřího Chaloupky na zahraničních drahách.

Čtyřletý ryzák odskakoval do classe 3 Prix de Marveyre (2600 m, 15 000 eur) s druhou nejnižší hmotností 55,5 kg a sázkovým kursem 10:1, což ho v sedmičlenném poli řadilo do druhého sledu. Krátce po startu se ocitl vpředu, ale vzápětí přešel na špici George Flash a Vélon mohla Cote Jardina pohodlně usadit na blízkém třetím místě u bariéry.

Když se na protilehlé rovině začalo zrychlovat, dokázala si pozici udržet a ještě v posledním oblouku seděla v klidu s plnýma rukama. Rozhodující moment přišel před polovinou cílové roviny, kdy se českému zástupci otevřela mezera mezi dvěma soupeři a Cote Jardin akceleroval. Ve finiši uhájil jisté vítězství o délku před favoritem Milltopem a někdejším umístěným z listed Just A Formality, který disponuje francouzskou známkou 40,5 kg a vítězi dával 7 kg.

Cote Jardin získal druhé vítězství z devíti startů, jeho premiérový úspěch se zrodil téměř před rokem v trojkové Ceně tříletých vytrvalců v Mostě. Následně doběhl třetí v Memoriálu JUDr. Otakara Frankenbergera a dvakrát si odnesl dotované umístění z klasických dostihů. Kromě zmiňovaného stříbra ze St. Legeru to byla ještě sedmá příčka v Českém derby. Ve Francii debutoval říjnovým osmým místem v listed Prix Vulcain v Deauville.

Foto: France Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE