reklama 11B

Ponntos za peníze v Chantilly, kandidát Českého derby neuspěl v listed

ikonka

V Itálii etablovaný rychlík Ponntos si v úterý vyzkoušel přímou dráhu v Chantilly. Své velké sólo sice nedotáhl do konce a v závěru classe 1 zeslábl, ale uhájil čtvrté místo. Do Českého derby přihlášený L'Ienissei nestačil na konkurenci v listed.
04.05.2021 17:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Čtvrté místo vytěžil při svém prvním startu kariéry ve Francii tříletý Ponntos ze stáje MUDr. Evy Nieslanikové. Vycházející sprinterská hvězda trenéra Miroslava Nieslanika doběhla v classe 1 Prix de la Francilienne (1200 m, 35 000 eur) v Chantilly necelých šest délek od prvního Chez Pierre, který dostál roli desetinového favorita a zůstává ve třech startech neporažen.

Právě pozdější vítěz byl hlavním aktérem nervózní situace před startem, když zezadu podlezl konstrukci boxů. Napjatá atmosféra dolehla i na Ponntose, který se krátce vztyčil v boxech, ale Milan Zatloukal dokázal hřebce uklidnit a v pořádku odskočit do dostihu.

S kursem 33:1 nastupující Ponntos se podle svého zvyku usadil na špici a udal rychlé tempo. Dostižen byl zhruba 300 metrů před cílem, kdy ho minuli Chez Pierre a třetí z grupy 3 Princesse de Saba, a začal slábnout. V posledních metrech přišel o třetí místo, jistě však uhájil čtvrté peníze před německým Waldersee.

 

Profil Ponntose: I kdyby se měl ztrhnout, chce být první (22. 4.)

 

Do letošní sezony vstoupil hnědák rodiny Nieslanikových před třemi týdny čtvrtou příčkou v milánském listed. Nyní figuruje mezi 122 koňmi přihlášenými do grupy 3 Premio Tudini (1200 m) v rámcovém programu italského derby.

Druhým českým zástupcem na úterním mítinku v Chantilly byla dvouletá debutantka Nouran, která obsadila vzdálené deváté místo v Prix des Closeaux (1200 m, 27 000 eur). Svěřenkyni Ingrid Janáčkové Koplíkové odjezdil Enzo Crublet.

Půl hodiny po Ponntosovi se letos potřetí ukázal na dráze hnědák L’Ienissei, vlastnící přihlášky do Prix du Jockey Club i Českého derby a francouzskou známku 35,5 kg.

Ve vlastních barvách trenéra Igora Endaltseva běhající hřebec si po březnovém čtvrtém místě mezi nezvítězivšími v Saint-Cloud vyzkoušel listed konkurenci. Velkou část Prix de Suresnes (2000 m, 55 000 eur) však strávil mimo kontakt s polem a v závěru se dostal jen před jednoho neježděného soupeře. Za vítězem Saiydabadem zaostal stále poměrně nezkušeně působící hnědák asi o 10 1/2 délky.

Foto: France Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE