reklama 11D

Živě: Aeneas versus Kratochvíl. Sledujte Prvomájovou steeplechase

ikonka

Nezvykle už dopoledne začínají první letošní dostihy v Lysé nad Labem v sobotu 1. května. Populární Prvomájovou steeplechase i atraktivní rámcový program s bohatými startovními poli můžete sledovat v přímém přenosu internetové televize EquiTV.
28.04.2021 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Dostihy  |  
ŽIVĚ
| FANCLUB
reklama 12C
 
Sedmkrát za sebou zvítězili žokej Jan Kratochvíl a trenér Josef Váňa v Prvomájové steeplechase v Lysé nad Labem. V sobotu se poprvé od Kratochvílova odchodu z Mlýnců postaví proti sobě a zdá se, že lepší karty drží úřadující šampion překážkových trenérů.
 
Váňa má v sedmičlenném poli předloňského vítěze Power Zara (Pavel Složil ml.) a především sedmiletého Aenease (Josef Bartoš), který zůstává v Lysé nad Labem neporažen a v posledních dvou sezonách si připsal jedničkový Memoriál Evy Palyzové.
 
Kratochvíl pojede pro svého nového zaměstnavatele Lokotrans šestiletou tmavou hnědku Antalgique a bude spoléhat na výbornou aktuální formu svěřenců Luboše Urbánka. Polosestra výborného Al Bustana loni slavila své premiérové vítězství právě v Lysé.
 
Svou českou premiéru v Prvomájové steeplechase absolvuje pětiletý hnědák Godsalino (Jan Faltejsek) z tréninku Zdeňka Seménky, po dvou letech se o Lysé vrací desátý z loňské Velké pardubické Bugsie Malone (Lukáš Matuský). Bělka Annie Reilly (Rostislav Benš) má letos v nohou už dva starty, nejstarším aktérem dostihu bude třináctiletý veterán Larizano (Jan Odložil).
 
Celkem je na programu osm dostihů, jejichž devizou jsou početná startovní pole. Steeplechase na 3700 metrů se zúčastní 16 startujících. Vrcholem rovinové části dne jsou dvě trojkové ceny. V dostihu tříletých na 2200 metrů se představí do Českého derby přihlášený Australia Cross.
 
Sobotní mítink v Lysé nad Labem, který se v souladu s platnými opatřeními koná bez divácké veřejnosti, začíná už dopoledne. První dostih bude odstartován v 10:20, přímý přenos EquiTV si můžete pustit už od 9:50.
 
Upozorňujeme, že se jedná o stream v režimu +5. To znamená, že on-line vysílání je zpožděno o pět minut oproti reálu. Tzv. nízkolatenční vysílání mohou zájemci sledovat prostřednictvím stránek Tipsportu.
 

STREAM SLEDUJTE ZDE!

 

Startovní listiny najdete na webu Jockey Clubu ČR
 
Ilustrační foto: Pavla Pechmanová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE