reklama 11A

Živě: Kdo bude zimní královnou? Do Karlových Varů míří dvouleté klisny

ikonka

Giannina, Muguruza nebo některá z nadějných klisen českého chovu? Sestava potenciálních favoritek Ceny zimní královny je široká. Největší dostih sezony pro dvouleté klisny můžete sledovat v přímém přenosu na internetové televizi EquiTV.
17.09.2020 09:30  |  Rubrika: Dostihy  |  
ŽIVĚ
| FANCLUB
reklama 12B


Pozornost dostihových příznivců se v neděli 20. září přesouvá do Karlových Varů, kde se poběží 39. Cena zimní královny. Nejvýznamnější dostih dvouletých klisen se v posledních sezonách na lázeňském závodišti zabydlel a drží si vysokou úroveň.

Dokazuje to i startovní listina letošního ročníku, který přilákal atraktivní devítičlenné pole. Po měsíci se na západ Čech vrací vítězka Ceny Masise Giannina z tréninku Heleny Vocáskové. Vysoké ambice bude mít i Václav Luka mladší, jehož Muguruza ovládla v červenci Simsonovou cenu a zvítězit už dokázala i vlastní odchovankyně Martina Bláhy Solemeena. 

Dvojicí klisen s dostihovými zkušenostmi je zastoupena stáj Rabbit Trhový Štěpánov, kterou zastupují Rabbit Coulsty a Rabbit Manduro. Letos velmi úspěšné barvy MUDr. Evy Nieslanikové bude hájit vítězka z Karlových Varů a v Hamburku umístěná Sparkle Shout.

Z klisen českého chovu si vedle Solemeeny zaslouží pozornost i letos již dvakrát druhá Orlene v sedle se svou trenérkou Martinou Havelkovou nebo suverénní vítězka z Lysé nad Labem La Fantazia.

Ve dvojkové Ceně Jockey Clubu ČR na 2000 metrů se po více než dvouleté zdravotní přestávce vrací na dráhu někdejší vítěz Slovenského derby Mon Cheri, běhající nyní za Zámek Domoradice.

Kromě šesti rovinových dostihů se v Karlových Varech poběží i dvě steeplechase. Ve dvojkové Ceně Josefa Váni za podpory KarBoBau, s.r.o., DS Jasna, Paragan s.r.o. na 4200 metrů nastoupí Aztek, Dusigrosz či Mister Spex. O kilometr kratší Cena statku Chyše nabídne souboj čerstvého vítěze Angkor Wata s Westernerkou a letos debutujícím Korfu.

První nedělní dostih bude odstartován v 13:30, přímý přenos EquiTV si můžete pustit už od 13:00.

STREAM SLEDUJTE ZDE!

Startovní listiny najdete na webu Jockey Clubu ČR.

Ilustrační foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE