reklama 11D

Nagano Gold ve formě: V "Arc trialu" ukázal velký finiš a doběhl třetí

ikonka

Nagano Gold znovu ukázal, že se nemusí bát srovnání s velkými jmény evropského turfu. V neděli stíhal v pařížském Longchamp hvězdného Stradivaria a vybojoval cenné třetí místo v Prix Foy. Hřebce stáje Syndikát V3J odjezdil Christophe Soumillon.
13.09.2020 19:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Po čtvrt roce se opět potkali v dostihu a znovu dokázali, že si spolu nadmíru rozumí. Šestiletý hnědák Nagano Gold a žokej Christophe Soumillon vybojovali další velký výsledek na evropské grupové scéně. K druhým místům na loňském Royal Ascotu a v letošním Grand Prix de Saint-Cloud v neděli přidali třetí příčku v Qatar Prix Foy (2400 m, 90 000 eur).
 
Předzkouška Ceny vítězného oblouku je sice oficiálně grupa 2, ale letošní šestičlenné pole splňovalo ta nejvyšší měřítka. Vítěz loňského britského derby Anthony Van Dyck v napínavém finiši o krk zdolal superhvězdu Stradivaria, o další 1 1/4 délky následoval Nagano Gold. Český Kůň roku 2019 nechal za sebou Skywarda, Way To Parise a Ziyada.
 
"Jsem nadšený, Nagano Gold zaběhl výborně. Držel krok se Stradivariem a porazil špičkové soupeře jako Way To Paris. Hlavně ale předvedl ten svůj finiš," radoval se trenér Václav Luka mladší, který sledoval výkon svého svěřence na dálku v Chuchle Areně Praha.
 

Foto: Wireless i nové naděje. Takový byl chovatelský den v Napajedlích

 
Poté, co mělo několik bošovických koní v posledních dvou týdnech teplotu a Markoni LP musel být škrtnut z Českého derby, panovala lehká nervozita, zda Nagano Gold zůstane před svým třetím letošním startem fit. Luka učinil všechna dostupná opatření a v neděli si mohl oddechnout.
 
Hvězda stáje Syndikát V3J se v Longchamp ukázala v dobrém světle a dala zapomenout na matný výkon z Ceny Evropy. Soumillon hřebce po startu přidržel  a Nagano Gold spokojeně cválal půldruhé délky za polem.
 
V pomalém dostihu se na špici objevil Anthony Van Dyck pod Mickaelem Barzalonou, kterého si z druhého místa hlídal Frankie Dettori na Stradivariovi. Oba favorité zavedli pole do cílové roviny a až do cíle bojovali o vítězství.
 
Soumillon vytáhl Nagano Golda 500 metrů před cílem do vnější stopy a rozbalil hřebcův finiš. U mezníku 300 metrů zaútočil na bělouše Way To Paris a za distancí se začal dostávat do ještě vyšších obrátek. Vedoucí dvojici už neohrozil, ale zbylé tři soupeře porazil s přehledem.
 
Hřebcovy další plány zůstávají otevřené. "Musíme se pořádně zamyslet, žádný konkrétní cíl zatím před očima nemám. Půjdeme nadále tak, aby to vyhovovalo koni," podotkl Luka.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE