reklama 11C

Hřebčinec v Písku má novou ředitelku. Výběrové řízení vyhrála Stránská

ikonka

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula jmenoval ředitelkou Zemského hřebčince v Písku Hanu Stránskou, která byla dočasně pověřena vedením této organizace od 1. března. V první polovině se zúčastnila oficiálního výběrového řízení, které vyhrála.
25.07.2022 15:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D
 
Ředitelkou státní příspěvkové organizace Zemský hřebčinec Písek ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) jmenoval Hanu Stránskou. Informoval o tom tiskový mluvčí ministerstva zemědělství Vojtěch Bílý.
 
Poté, co ředitel Karel Kratochvíle odešel do penze, byla Hana Stránská od 1. března tohoto roku pověřena řízením organizace a následně vybrána v otevřeném výběrovém řízení.
 

Psali jsme: V Písku se rozloučili s Karlem Kratochvílem. ZH povede Hana Stránská

 
„Paní Stránská je odbornicí ve svém oboru. Od roku 2016 působila v hřebčinci jako zástupkyně ředitele a koním se věnuje téměř celý svůj profesní život. Mimo jiné je viceprezidentkou Asociace svazů chovatelů koní, takže pevně věřím, že hřebčinec je nyní v dobrých rukou,“ řekl ministr zemědělství Zdeněk Nekula.
 
Hana Stránská (42) vystudovala Zemědělskou fakultu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, obor obecná zootechnika, šlechtění hospodářských zvířat, ekonomika a řízení podniku. Na stejné univerzitě v roce 2016 dokončila i doktorandské studium. „Profesní zkušenosti má také v oboru propagace a marketingu, jezdectví či ošetřovatelství koní. Ve volném čase se věnuje jízdě na koni, výtvarnému umění nebo plavání,“ uvedlo dále ministerstvo zemědělství v tiskové zprávě.
 

Čtěte také: Odvolání Olejníčka kvůli sérii pochybení. Ten s odůvodněním nesouhlasí

 
Zemský hřebčinec Písek, s.p.o. je státní příspěvkovou organizací zřízenou Ministerstvem zemědělství. Plní funkci státního zařízení pro chov koní, odborného zařízení poskytující služby veřejnosti, se zvláštním zaměřením na odbornou veřejnost chovatelů koní i funkci strážce kulturního dědictví.
 
Zdroj: tisková zpráva MZe ČR
Foto: poskytla Hana Stránská



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE