reklama 11D

V Písku se rozloučili s Karlem Kratochvílem. ZH povede Hana Stránská

ikonka

Poslední únorový den byl v Zemském hřebčinci Písek ve znamení rozlučky s dosavadním ředitelem Karlem Kratochvílem, který odešel do důchodu. Ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou byla dočasně pověřena vedením Hana Stránská.
01.03.2022 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Karel Kratochvíle skončil v pozici ředitele Zemského hřebčince v Písku k 28. únoru. Personál této státní příspěvkové organizace pro něj připravil dojemnou rozlučku. Jako dárek na rozloučenou dostal Karel Kratochvíle portrét plemenného hřebce 1942 Warness ZH, jehož autorem je Daniel Havel. 
 
Vedením hřebčince byla od 1. března pověřena Hana Stránská. Ta má v této oblasti velmi bohaté zkušenosti, neboť pracovala v Písku na pozici zástupce ředitele. Na starosti má také marketing a propagaci.
 
Ministr zemědělství Zdeněk Nekula by měl v brzké době vypsat výběrové řízení na pozici ředitele Zemského hřebčince v Písku. Hana Stránská na dotaz redakce Jezdci.cz potvrdila, že v případě vypsání výběrového řízení se do něj přihlásí. 
 

Psali jsme: Kratochvíle odchází do důchodu. Kdo povede hřebčinec, rozhodne ministr

 
Zemský hřebčinec v Písku bude v následujících dvou týdnech hostit přehlídky plemenných koní. První proběhne v sobotu 5. března od 11:00 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na předvedení plemenných hřebců v majetku ZH Písek, kolekci teplokrevných hřebců působících v přirozené plemenitbě, dále kolekci teplokrevných hřebců působících v inseminaci čerstvým spermatem a v neploslední řadě kolekce chladnokrevných hřebců a zástupců máločetných plemen. Své hřebce předvedou i soukromí majitelé. 
 
Ve 12:45 hodin bude následovat doprovodný program, který je zajímavý i pro širokou veřejnost. Přichystaná bude skoková ukázka plemeníků, drezurní vystoupení Petry Miki Civišové, předvedení fríského koně Vendulkou Šponarovou, jezdecká čtverylka nebo pas de deux jednospřeží v podání zaměstnanců ZH Písek, ukázka ježdění v dámském sedle či práce chladnokrevných hřebců. 
 
Do Písku dorazí i zástupci Národního hřebčína Kladruby nad Labem nebo Jízdní policie Praha. Ve výčtu účinkujících nechybí členové skokového centra minikoní Przechwozd.
 
Foto: poskytl Zemský hřebčinec Písek, Hana Stránská



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE