reklama 11C

Kratochvíle odchází do důchodu. Kdo povede hřebčinec, rozhodne ministr

ikonka

Posledních deset let vedl Zemský hřebčinec v Písku Karel Kratochvíle. V tomto podniku působil podstatnou část svého profesního života. Od března však odchází do důchodu a je sám zvědav, koho ministr zemědělství dosadí do funkce ředitele místo něj.
24.02.2022 12:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Poslední dny ve funkci ředitele Zemského hřebčince v Písku odpočítává Karel Kratochvíle. Skončit by měl k poslednímu dni tohoto měsíce.
 
„Od 1. března se chystám odejít do řádného důchodu. Mé rozhodování trvalo poměrně dlouho. Nejvíce rozhodlo to, že jsem prodělal poměrně těžký covid. V té době jsem začal odchod hodně zvažovat,“ přiznal Karel Kratochvíle v rozhovoru pro EquiRadio.
 
Během uplynulého víkendu, kdy se v Písku konaly předvýběry hřebců do plemenitby, prožíval nostalgické chvíle. „Jsem mezi koňaři rád. Koně jsou moje srdcová záležitost a myslím si, že tu po sobě zanechávám nějakou stopu. Vrcholem byla účast našeho hřebce Warnesse na olympiádě v Tokiu,“ konstatuje současný ředitel.
 

Psali jsme: Warness je hlavně plemeník. Sport neopomineme, říká Karel Kratochvíle

 
Pyšný je však na celou řadu dalších dosažených cílů, mezi něž se řadí i kompletní rekonstrukce kolbiště. Těší ho také, že Zemský hřebčinec v Písku ožil. „Je potřeba lidi přitáhnout a připravit pro ně zázemí. Myslím, že se nám to povedlo. Není to jen na mě, ale na celém kolektivu zaměstnanců. Jsem přesvědčen, že hřebčinec funguje jak ke spokojenosti chovatelů, tak široké veřejnosti, která má koně v oblibě,“ pokračuje Kratochvíle.
 
Kdo hřebčinec povede po něm, to zatím rozhodnuté není, ale jak uvedl pro EquiRadio, na tento čtvrtek měl do Písku naplánovanou návštěvu ministr zemědělství, v jehož kompetenci toto rozhodnutí je. „Opravdu nevím, kdo bude mým následovníkem. Je to výsostní záležitost pana ministra, který určuje ředitele. Snažil jsem se s ním spojit a bylo mi řečeno, že má zájem a že do hřebčince přijede. Takže doufejme, že bude mít nějaký plán.“
 
„Myslím, že v současné době by bylo nejoptimálnější, aby zde někoho pověřil řízením za mě a mezi tím připravil výběrové řízení, v němž vybere nového ředitele. Doufal jsem, že výběrové řízení proběhne dříve a budu moci s panem ministrem prodiskutovat jednotlivé kandidáty, ale asi na to zatím na ministerstvu nebyl čas,“ řekl Karel Kratochvíle, který se už těší na to, až v dění v hřebčinci bude sledovat v nové roli. 
 
„Počítám s tím, že i když budu v důchodu, tak tu na většině akcí budu přítomen a užiju si to z druhé strany. Je tu spousta známých a kamarádů, s nimiž si popovídáme a řekneme si všechny zážitky. Jsem také domluven s bývalým prezidentem Asociace svazů chovatelů koní České republiky Jaroslavem Dražanem, že až se oteplí a opadnou všechny ty covidové problémy, tak vyrazíme na Slovensko, kde navštívíme tamní chovatele a podíváme se po krásách této země,“ dodal Kratochvíle.
 
Foto: Josef Malinovský



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE