reklama 11A

Odvolání Olejníčka kvůli sérii pochybení. Ten s odůvodněním nesouhlasí

ikonka

Za odvoláním Davida Olejníčka z pozice ředitele Zemského hřebčince Tlumačov má být série pochybení. Uvedl to mluvčí ministerstva zemědělství ve vysílání EquiRadia. „Zásadně s odůvodněním nesouhlasím,“ reagoval ve stanovisku pro Jezdci.cz Olejníček.
21.07.2022 18:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |  
DOPORUČUJEME
| FANCLUB
reklama 12A
 
Ministr zemědělství Zdeněk Nekula odvolal 14. července Davida Olejníčka z funkce ředitele Zemského hřebčince v Tlumačově. Následující čtvrtek sdělil podrobnosti tiskový mluvčí ministerstva zemědělství České republiky Vojtěch Bílý ve vysílání EquiRadia. 
 
„Skutečně k odvolání ředitele Zemského hřebčince v Tlumačově pana Olejníčka došlo, a to ke dni 14. července letošního roku. Ty důvody se týkaly pochybení ve vedení Zemského hřebčince, nic méně blíže je specifikovat nebudeme,“ konstatoval v úvodu rozhovoru pro EquiRadio.cz
 
„Byla to série pochybení, kterou vyhodnotil pan ministr společně s kolegy tak, že vedly až k odvolání pana ředitele Olejníčka, ale podrobnosti skutečně nechci sdělovat do médií,“ upřesnil následně Bílý na doplňující dotaz, zda se jednalo o výsledky auditu, nebo jakým způsobem se na zmíněná pochybení přišlo.
 

Psali jsme: Olejníček byl odvolán z funkce ředitele Zemského hřebčince Tlumačov

 
Tiskový mluvčí také prozradil, že řízením Zemského hřebčince v Tlumačově byl na dočasnou dobu pověřen Radek Václavík, který v minulosti pracoval jako náměstek ředitele Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem. Později by mělo být vyhlášeno standardní výběrové řízení. „Výběrové řízení nového ředitele proběhne standardním postupem a bude vyhlášeno během několika týdnů,“ doplnil.
 
Ministerstvo zemědělství v současné době zároveň finišuje výběrové řízení na pozici ředitele Zemského hřebčince v Písku. „Proběhlo v polovině července. Přihlásili se tři uchazeči, ti absolvovali pohovory před čtyřčlennou výběrovou komisí, nic méně ta jména prozatím sdělovat nemůžeme, protože výsledek výběrového řízení ještě nebyl oznámen, a ještě ani výběrové řízení nebylo skončeno,“ vysvětlil Vojtěch Bílý důvody, proč nemůže ani potvrdit informaci, že se jedná o tři uchazečky a mezi potenciálními řediteli píseckého hřebčince není ani jeden muž. 
 
„Mezi hlavními požadavky na kandidáty byly minimálně tříletá praxe v řídící funkci, pochopitelně manažerské schopnosti, také pětiletá zkušenost s problematikou řízení projektů v organizacích a samozřejmě znalost problematicky chovu koní a také jezdeckého sportu a obecná znalost právních předpisů,“ přiblížil tiskový mluvčí ministerstva kritéria, ke kterým je v rámci výběru přihlíženo nejvíce. 
 

Čtěte také: V Písku se rozloučili s Karlem Kratochvílem. ZH povede Hana Stránská

 
Jméno nového ředitele v ZH Písek by se veřejnost měla dozvědět v řádu týdnů. „Pan ministr jej jmenuje určitě ještě během letních měsíců. Pokud jde o datum chystaného výběrového řízení na pozici ředitele Zemském hřebčinci Tlumačov, tak zatím o tom nebylo rozhodnuto, nic méně očekáváme to v průběhu několika týdnů,“ dodal Bílý na EquiRadiu
 
David Olejníček odmítl své odvolání ve středu 21. července jakkoliv komentovat. Redakce Jezdci.cz jej však přesto o den později znovu požádala, zda se může alespoň stručně vyjádřit k důvodům, které ministerstvo uvedlo, a zda mu byla nějaká pochybení v minulosti vytknuta. „Odůvodnění mého odvolání ze strany ministerstva zemědělství mě sice nepřekvapilo, ale zásadně s ním nesouhlasím. Pan ministr mi osobně žádnou sérii pochybení nesdělil ústně, ani písemně. Velmi rád bych věděl, o jaká konkrétní pochybení šlo, poněvadž jsem přesvědčen, že žádná zásadní nejsou. Zvažuji proto další postup v celé záležitosti,“ reagoval Olejníček. 
 
Tématu kolem změn ve vedení Zemských hřebčinců v Tlumačově a v Písku se budeme nadále věnovat.
 
Ilustrační foto: Dalibor Gregor



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE