reklama 11B

Příhoda s Gálií v Královicích zářil. V Big Tour skončil za Hochmanovou

ikonka

Při úvodním kole Zimního jezdeckého poháru 2022 v parkurovém skákání se velmi dařilo Miloslavu Příhodovi. V malé túře s zvítězil s klisnou Gálií a po triumfu sahal i v Big Tour. V té však těsně nestačil na Darinu Hochmanovou s Chiquitou-LS.
05.02.2022 23:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Osmý ročník skokové části Zimního jezdeckého poháru odstartoval v Královicích u Slaného v sobotu 5. února. V hlavní soutěži na stupni obtížnosti S*, kdy překážky dosahují 125 centimetrů, se sešla velmi kvalitní konkurence čtrnácti dvojic. 
 
Hned tři koně měli nahlášené tři jezdci: teprve čtrnáctiletá Klára Hlaváčková, úřadující seniorský mistr České republiky ve skocích Jan Štětina a loňský účastník olympijských her ve všestrannosti Miloslav Příhoda. Ten nakonec odstartoval jen se dvěma koňmi. 
 
„S Pattayou VD Bisschop jsme měli takové nedorozumění a udeřila se o bariéru, tak jsem jí raději nechal a v esku nestartovala, ale v elku jsem s ní byl moc spokojen. Mrzí mě, že hlavní soutěž nešla, neboť je to velmi rychlá kobyla a mohl jsem s ní zabojovat o vítězství,“ podotkl Miloslav Příhoda. 
 
Se zbývajícími dvěma koňmi se mu ovšem velmi dařilo. S oběma postoupil do finále pro nejlepších sedm dvojic a v obou případech nezaznamenal žádný trestný bod. Díky tomu se s nimi umístil na druhé a třetí příčce. V sedle Gálie 2, s níž vyhrál tzv. Small Tour Zimního jezdeckého poháru na stupni obtížnost L*, byl téměř o pět sekund rychlejší než s Ibizou.
 
Nejlepší finálový výkon předvedla mistrovská dvojice z roku 2021, Jan Štětina a Fantastico-S. Jejich čas byl 39,02 sekundy, což nikdo jiný nepokořil. Bohužel čtyři trestné body ze základní části soutěže znamenaly až páté místo za Dagmar Becáničovou v sedle Calvaro Star. Ta měla v součtu jeden bod za překročení časového limitu. Jan Štětina se předvedl také s koňmi Chabella Donna PS a Kuala Lumpur VD Begijnakker Z. S nimi však vícekrát chyboval a do finále nepostoupil. 
 
Šestá, sedmá a osmá ve výsledkové listině byla Klára Hlaváčková. V sedle Skipa po dvou chybách ze základního parkuru nepostupovala. S Cascudem Bono, s nímž byla v předešlé soutěži třetí, pokračovala s nulou na bodovém kontě, ale jednou inkasovala na zkráceném parkuru. Naopak s klisnou Machare Bono, která vybojovala v malé túře druhou příčku, si nesla v Big Tour zatížení z úvodu a napodruhé již jela čistě. Čas měla o něco lepší, a tak na ní připadlo v tomto případě šesté místo. 
 
Největší radost však nakonec měla Darina Hochmanová s Chiquitou-LS. Tato dvanáctiletá klisna ani jednou nechybovala a díky času 39,08 sekundy zvítězila. Příhodu s Gálií předstihla jezdkyně z Velvar o necelé čtyři desetiny vteřiny. 
 
„Konkurence dnes byla v Královicích docela silná. Parkur byl obtížný, distance byly poměrně krátké a bylo hodně točení. Kurzy byly také docela dlouhé. Moje klisna má dost cvalu a tím, že člověk může jet jen dopředu a ona se sama drží od překážky, tak to je její velká výhoda,“ zhodnotila vítězka. 
 
„Jezdím sem moc ráda. Máme to sem kousek, je to super areál a koním se tu dobře skáče. Doufala jsem, že přijedeme za dva týdny i na druhé kolo Zimního jezdeckého poháru, ale nakonec pojedeme na körung tříletých hřebců do Písku. Ale na další mítinky bychom opět rádi dorazili a dál sbírali body do žebříčku,“ dodala Darina Hochmanová.
 
Zimní jezdecký pohár 2022 pokračuje v sobotu 12. února vozatajskými soutěžemi ve Slatiňanech na Chrudimsku a parkuroví jezdci se potkají o týden později opět v Královicích u Slaného. Třetí kolo obou disciplín pak bude hostit Zemský hřebčinec Tlumačov od 26. do 27. února, přičemž skoky budou na programu v sobotu a spřežení v neděli. Veškeré podrobnosti o seriálu jsou na internetových stránkách www.jezdeckypohar.cz.
 
Foto: poskytl Jan Vlček, Equifo
Zdroj: tisková informace Zimního jezdeckého poháru



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE